Kdopak to mluví aneb jestlipak znáte české hlasy ukryté za hollywoodskými hvězdami

Kdopak to mluví aneb jestlipak znáte české hlasy ukryté za hollywoodskými hvězdami
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jejich hlasy slýcháte z televizních obrazovek i z pláten kin. Jejich tváře však vídáte sporadicky a možná jste dosud netušili, jak vypadají. Kdo jsou slavní dabéři, jejich zásluhou mluví hollywoodští hrdinové perfektně česky?

Regina Řandová

Herečka Regina Řandová je „dvorní“ dabérkou Angeliny Jolie. Svůj hlas propůjčila v českém znění také Demi Moore. Za film Zloba – Královna černé magie, kde nadabovala opět Angelinu Jolie, obdržela Cenu Františka Filipovského. O roli prohlásila, že to byla ta vůbec nejnáročnější v její kariéře.

Regina Řandová je i oblíbená herečka. Objevila se ve známé komedii Bota jménem Melichar, kde si zahrála školačku Jolanu. Z posledních filmových rolí, které ztvárnila, to byla matka Jakuba Mázla v seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Zdeněk Mahdal

Česky se díky Zdeňku Mahdalovi „naučil“ hlavně Nicolas Cage. Namluvil však také Kevina Costnera, Eddieho Murphyho nebo Johna Malkoviche. Hlas Zdeňka Mahdala zní také z filmů, kde se objevili Hugh Jackman nebo Ben Stiller.

Jak sám uvedl v jednom z rozhovorů, k herecké profesi ho inspiroval pozdější kolega Pavel Trávníček, který ho okouzlil ve slavné pohádce Tři oříšky pro Popelku. Rovněž je Zdeněk Mahdal herecky činný, objevil se v seriálech Ohnivý kuře, Policie Modrava nebo Vyprávěj.

Nela Boudová

Do filmu vstoupila už coby studentka ve snímku Mravenci nesou smrt. Sympatická brunetka pravidelně dabuje slavnou „Pretty Woman“. Sama o ní prohlásila, že na herečce je nejtypičtější její široký úsměv a do jejího repertoáru patří i okouzlující pohled. Kromě Julie Roberts dabuje také Jodie Foster nebo Melanii Griffith.

Věnuje se především divadlu, patnáct let strávila v Činoherním klubu a zahrála si i v řadě filmů (Vratné lahve nebo Líbáš jako ďábel). V jednom z rozhovorů prohlásila, že její „parketou“ jsou především komediální role. Je také autorkou příběhů pro děti.