Jedno z nejsmutnějších loučení v Ulici

Jedno z nejsmutnějších loučení v Ulici
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Každé rozhodnutí s sebou přináší i následky. Na Anču dopadá tíže toho jejího. Co se s ní a Šimonem teď bude dít dál, zda spolu ve vztahu zůstanou, nebo se rozejdou, to je ve hvězdách. Anička z toho má v 4173. dílu hlavu zamotanou a zamotá ji i všem ostatním.

Anča všem nejprve oznámí, že má příležitost fotit v zahraničí, začne plánovat a všechny postaví před hotovou věc a obrátí jim životy naruby. V práci dá na vědomí, že nejspíš na dlouho odcestuje, Šimona navnadí tak, že začne vyřizovat všechny formality, se Sárou se kvůli tomu pohádá a když už se Sára s tou myšlenkou smíří, nabídne jí svůj byt. Ze dne na den teď Anička přijde s tím, že nikam nejede a všichni jsou z toho paf. 

 

Lumír se nevzdává a vytrvává v dobývání Diany. Našlapuje jen po nepatrných krůčkách a s komplimenty si dává velký pozor. Určitě si váží času, který s Dianou může trávit, ale Diana s ním řeší jen pracovní věci, i když ho chválí každou chvíli. Většinou však jen pro jeho zápal a nápady týkající se radnice. Na poslední schůzce se ale Lumír přece jen osmělí a snaží se Dianě předat dárek. Diana ho však nevnímá a soustředí se pouze na práci. Nakonec jí ho Lumír dá při loučení a doufá, že před ním dárek otevře, aby viděl její reakci a mohl na ni navázat. Plán se mu bohužel nevydaří.

Rozhozený z toho, že Anička nikam nejede, je také Bedřich, který se tuto zprávu dozví od Miloše a napadne ho, zda tím důvodem, proč se Anča rozmyslela zůstat, je on a to, co se mezi nimi stalo. Vzplanula v Bedřichovi jiskra naděje na návrat k Aničce a starým dobrým časům? A skutečně je Bedřich příčinou toho, že Anča v Ulici zůstává? Bedřich nebude jediný, kdo se objeví u Ančiných dveří. Šimon se přijde rozloučit, protože už nemá na co čekat. Anička mu položí jednu zásadní otázku, zda opouští nadobro i ji. 

 

Zdroj:

  • autorský text