Jaroslav Fuit nejen režisérem Ordinace v růžové zahradě 2, jeho nejnovějším projektem je Jedině Tereza

Jaroslav Fuit nejen režisérem Ordinace v růžové zahradě 2, jeho nejnovějším projektem je Jedině Tereza
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Šestačtyřicetiletý režisér Jaroslav Fuit ve své profesi určitě nezahálí. Nejčastěji režíruje Ordinaci v růžové zahradě nebo krimi seriál Polda. Jeho nejnovějším projektem je však romantický film Jedině Tereza, který tento podzim vtrhl do kin.

Ordinace v růžové zahradě má více režisérů

Protože je oblíbený seriál Ordinace v růžové zahradě opravdu velkým projektem, jeden režisér by se jím neprokousal. A proto se na seriálu podílí více režisérů. Kromě jiných také šestačtyřicetiletý Jaroslav Fuit. I když Jaroslava Fuita diváci na televizních obrazovkách vidět nemohou, přesto je v seriálu Ordinace v růžové zahradě jako doma. Aby také ne, když se na něm pracovně podílí od roku 2016 do současnosti.

Aby se však z doktorského prostředí úplně nezbláznil, prokládá režii doktorského personálu s režií policistů, respektive s režií kriminálního seriálu Polda. I ten našel u diváků oblibu. Tam se kromě jiných herců nejčastěji setkává s Davidem Matáskem, coby komisařem Michalem Břízou, který se po dvaceti letech probudil z kómatu a naplno se pouští do své práce policejního detektiva.

Kromě seriálů Ordinace v růžové zahradě a Polda Jaroslav Fuit režíroval také některé díly V.I.P. vražd, některé díly seriálu Kancelář Blaník, podílel se také na seriálech Kriminálka Anděl, Terapie, Comeback nebo přešlapy.

Jako velmi vydařený diváci vnímali seriál O mé rodině a jiných mrtvolách, na kterém také pracoval. Jaroslav Fuit se věnuje také scénářům, scénář napsal například k filmu Dvojka. Jeho nejnovějším projektem je romantická komedie Jedině Tereza.

David Matásek, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Jedině Tereza od Jaroslava Fuita

Kdo by chtěl zhlédnout úplně nejnovější dílo Jaroslava Fuita, podívá se na romantickou komedii Jedině Tereza. Hlavní role ve filmu dostali Veronika Khek Kubařová a Igor Orozovič. Je to o mladém zamilovaném páru, který se po nějaké době dostane do vztahové krize, protože Tereza svého seriálového partnera načapá při nevěře. Ale byla to nevěra? Jak Terezu přesvědčit o opaku a hlavně získat ji zpět?

Jaroslav Fuit a jeho soukromí

Své soukromí Jaroslav Fuit veřejně nijak moc neventiluje. Jde přece o režiséra a ne o herce, jejichž soukromí se mnohdy skloňuje všemi pády. Přesto se o Jaroslavu Fuitovi více psalo v souvislosti s rozvodem s jeho manželkou, kterou byla filmová Jindra z Pelíšků, tedy Kristýna Nováková. S tou má režisér dvě dcery Rozárku a Márinku. Kristýna se podruhé vdala a vzala si choreografa Viktora Badinku, který je bratrem herečky Michaely Badinkové, kterou můžete znát z Ulice jako učitelku Lenku.

O tom, že se Jaroslav Fuit pro režii narodil, není pochyb. Mezi lety 2000–2004 vystudoval režii na FAMU. A už za svůj krátký školní film s názvem Bez-vlasy získal cenu na Famufestu v roce 2003 a také cenu Silver Lion na Golden Lion Film Festival v Tchaj-peji.

 

Zdroje: