Kam se poděli účastníci policejní školy z bláznivé komedie Byl jednou jeden polda

Kam se poděli účastníci policejní školy z bláznivé komedie Byl jednou jeden polda
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Film Byl jednou jeden polda natočil Jaroslav Soukup v roce 1995. Bláznivá komedie o frekventantech policejní školy se pak dočkala ještě dalších pokračování. Co dnes dělají její hvězdy?

Petra Martincová

Představitelka Boženky je vystudovanou herečkou (DAMU) a oslavila už 51. narozeniny. Sympatické dámě čas nijak na půvabu však neubral.

Během natáčení našla herečka svou osudovou lásku, žije totiž s režisérem Jaroslavem Soukupem. Média dodnes čile spekulují, zda se pár vzal, svůj soukromý život totiž drží oba v utajení. Martincová promluvila otevřeně pouze o tom, proč nemají potomky. Herečka se musela vyrovnat s řadou potratů.

Z hereckého života zmizela již před lety, a to prý nedobrovolně. Když na veřejnost prosáklo, kdo je jejím partnerem, začalo pracovních nabídek valem ubývat. V Rakousku tak začala pracovat v hotelnictví. Rovněž se dle dostupných informací věnuje tlumočení z angličtiny a překladům.

Jaroslav Sypal

Narodil se do učitelské rodiny. Absolvoval také pedagogickou nástavbu, během ní však úspěšně složil přijímačky na brněnskou JAMU. V herectví se mu podařilo se prosadit poměrně pozdě, charakteristický projev jej předurčil ke komediálním rolím.

Role poručíka Hrubce byla pro tohoto herce zlomová. Sám Jaroslav Sypal připouští, že vedla k tomu, že se ocitl v určité škatulce, ale také mu přinesla popularitu. Dnes se dál věnuje především divadelnímu herectví a také píše, je autorem povídek i písňových textů.

Jaroslav Sypal je ženatý. Jeho manželka Michaela je sestrou Adrieny Sobotové, manželky Luďka Soboty.

Jana Synková

Narodila se v rodině pražského advokáta, umělecké geny předali Janě Synkové prarodiče z maminčiny strany.

Od roku 1969 působí v souboru Naivního divadla Liberec (dnes pražská Ypsilonka). Psycholožka Jiřina Kudláková patří k jejím nejznámějším filmovým rolím. Respekt si zasloužila také ztvárněním afektované tety Kateřiny ve filmovém zpracování legendárního Saturnina.

Herectví se stále aktivně věnuje, z posledních snímků, kde můžeme Janu Synkovou vidět, jmenujme například roli drbny Horáčkové v sérii komedií Babovřesky. Objevila se také ve snímcích Chata na prodej nebo Po čem muži touží.

Herečka, v soukromém životě spíše introvert, žije ve spokojeném manželství se zakladatelem Studia Ypsilon Janem Schmidem. Společně mají dvě děti.