Výměna manželek: I chlap někdy zaslouží politovat

Výměna manželek: I chlap někdy zaslouží politovat
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
5. díl výměny manželek, který se na obrazovkách objeví příští týden přinese příběhy Blanky a Jany nebo možná spíš Miroslava a Vráti, kteří ve svém životě zapochybovali o svých ženách.

Blanka (37) je na první pohled sebevědomá a svérázná žena, ale těžké období před pár lety, kdy byla jen malý krok od dokončení rozvodu, se na ní podepsalo. Upnula se na děti a ty si naplno její servis užívají. Nejstarší dcera, která má čtrnáct let, by už přitom v lecčem mohla doma pomáhat, ale to se neděje. Blanka si to uvědomuje a věří, že jí nová životní zkušenost pomůže ve vlastním manželství, které se sice nakonec od rozvodu odvrátilo, ale pachuť a oddělené ložnice zůstaly.

Jana (34) je pro rodinný život naprosto nepoužitelná bytost. To, že má dvě zdravé děti a manžela, který to s ní tak dlouho vydržel, je malý zázrak. Vráťa je sice trochu na nervy, ale to se mu ani nikdo nemůže divit. Doma velí on, protože musí. Jana by bez instrukcí nejspíš ani ráno nevylezla z postele. Do výměny se angažoval on a doufá, že by to mohlo Janě prospět. Stejně jako u druhého páru, rozvod už se vznášel ve vzduchu a deset dní strávených s Blankou, která má k domácnosti a k dětem (i cizím) vřelejší vztah než Jana, Vráťu opět přivedlo k úvaze, že by rozvod jeho trápení mohl vyřešit.

Deset dní v domku v Zákupech, kam přijela Jana, bylo zcela v režii Miroslava. Po dvou pokusech o vaření, kdy Jana nevěděla, jak dát péct kuře a na řízky na jedno jídlo nechala rozmrazit asi 4 kg masa, se Miroslav začal bát o děti, takže si vzal dovolenou a vše dělal sám. Přestože ho Blanka k práci doma a kolem dětí moc nepouští, rozhodně to okoukal dobře. Navíc vzájemný kontakt s dětmi jim všem prospěl. Jana se cítila dotčená, že už ji nenechal uvařit ani rýži. Kdo by se mu mohl divit.

Srdce jako symbol, Zdroj: KieferPix / Shutterstock

Velký emotivní návrat byl pro Blanku a Miroslava možná právě tím krokem, který potřebovali, aby si uvědomili, že je na čase za minulostí udělat tlustou čáru.

Pro druhý pár to až tak slavný návrat nebyl.  

 

Zdroj:

  • autorský článek