Nový thriller Stráž: Známá tvář modelky Olgy Kurylenko v roli traumatizované vojačky diváky moc neoslovila

Nový thriller Stráž: Známá tvář modelky Olgy Kurylenko v roli traumatizované vojačky diváky moc neoslovila
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Z produkce Netflixu přichází pro diváky francouzský akční thriller, kde se divákům představuje známá modelka ukrajinského původu, která má za sebou celou řadu filmů a seriálů.

Bývalá modelka je už před kamerou jako doma

Olga se proslavila hlavně díky roli „BOND GIRL“ ve 22. pokračování dobrodružství agenta Jamese Bonda ve snímku Quantum of Solace z roku 2008.

V roli anděla pomsty

V novém filmovém projektu se nyní naturalizovaná Francouzka Kurylenko představuje v roli vycvičené a traumatizované vojačky Kláry, která končí po náročné vojenské misi v Sýrii v malebném francouzském městě Nice u městské policie, aby se mohla vypořádat se svými problémy, které si přivezla ze Středního východu. Místo klidu však přichází do jejího života komplikovaná a dramatická situace. Její sestra se stala obětí násilníků a Klára se rozhodne využít svých vojenských schopností k tomu, aby jako anděl pomsty vzala spravedlnost do svých rukou. Jedním z jejích cílů pomsty je syn mocného ruského oligarchy, což její misi trochu komplikuje.

I přesto, že se film tváří jako slušný akční nářez, diváci jsou zklamaní. Divák očekává děj plných akcí a těch se moc nedočká. Kurylenko běhá velkou část filmu, aniž by bylo zřejmé proč, celý film působí zdlouhavě a je spíš uměle natahovaný. Nejde o úplný propadák, ale nehrozí, že by si někdo snímek chtěl shlédnout podruhé. Spousta akcí postrádá logiku, a tak akcím rozumí asi jen Kurylenko anebo ani ona ne.

Hodně vlažné hodnocení

Diváci ČSFD dali filmu 43 % a to rozhodně není hodnocení povedeného snímku, a to i v případě, že jde o film točený pro stream. Diváci už si zvykli na mnohem větší kvalitu a je potřeba mnohem více než zvučné jméno kdysi známé modelky.

Asi všichni už si u tvorby Netflixu zvykli na to, že v každém snímku musí být sexuálně odlišná postava, ale tvůrci by se měli seriózně zamyslet nad stylem, kterým to divákům podávají. Může to působit toporně a komicky a filmu to rozhodně na atraktivitě automaticky nemusí přidávat plusové body. Snad snímek neplánovali poslat na Oscary, takže celou lesbo pasáž, která filmu nijak nepomohla, si mohli odpustit.