Pohled na lásku: Film se stále krásnou Annette Bening pro ty, kteří chtějí občas snít

Pohled na lásku: Film se stále krásnou Annette Bening pro ty, kteří chtějí občas snít
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nikky (Annette Bening) je žena, která už v životě něco prožila. I po pěti letech stále s láskou vzpomíná na svého manžela Garreta (Ed Harris), který ji tragicky opustil. Jeho tělo našla bezvládné ležet na pláži. Její muž byl mrtvý.

Její ztráta byla tak velká, že ani čas bolest neotupil. S velkým zármutkem na něj stále vzpomíná a ráda se vrací na místa, která spolu navštěvovali. Pokouší se tak vyrovnat s tím, že jeho odchod je definitivní, a snaží se dát si život do pořádku a jít dál. Pomáhá jí v tom přátelský soused Roger (R. Williams), se kterým často vzpomíná na staré časy.

Jednoho dne to však přijde jako blesk z čistého nebe. Do jejího života vstoupí Tom (Ed Harris). Právě v době, kdy se pomalu začíná smiřovat s tím, že čas nejde vrátit, se v jejím okolí objeví muž, který je na pohled úplně stejný jako její zemřelý muž.

Je to osud? Hloupá náhoda? Příležitost?

Nikky si nemůže pomoct. Nový profesor z místní univerzity Tom Young ji zcela okouzlí. City, o kterých si myslela, že je musí pohřbít se svým mužem, jsou najednou zpět a stejně silné a naléhavé. Vdova se rozhodne, že se musí s dvojníkem svého zesnulého manžela za každou cenu sblížit. Požádá profesora, zda by ji neučil malovat.

Tom a Nikky, zdroj: © Česká televize

Ze všech sil se snaží v muži vzbudit sympatie. Ten ale netuší, že je pouhým náhradníkem.

Může nová láska nahradit tu první, jedinečnou a nezapomenutelnou? Je to vůči Tomovi fér, neříct mu nic o Garettovi?

Anette Bening stárne s grácií a vypadá stále velice dobře. Vidět ji na obrazovce přináší radost. To stejné se dá říct o zralé tváři Eda Harrise, za jehož vráskami jsou skryté životní zkušenosti. Jeho oči a úsměv zůstávají stále tak okouzlující jako před lety. Jen je škoda, že si více pozornosti neutrhl Robin Williams, který zemřel následující rok po natočení filmu († 2014, sebevražda).

Za zmínku stojí i závěr filmu, který je překvapivý.

K vidění 20. a 22. 8 na ČT.

Zdroj článku:
  • autorský článek