Mirek se objeví ve škole s kyticí pro Magdu. Co má na srdci?

Mirek se objeví ve škole s kyticí pro Magdu. Co má na srdci?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Chystá se Mirek získat zpátky Magdinu přízeň, nebo jen touží zakopat válečnou sekeru a obnovit přátelské vztahy s ní i s Prokopem? Zdá se, že druhá možnost je správná. Ale Prokopovi se to příliš nezamlouvá… Není za náhlou změnou názoru něco víc?

Mirek je zpátky. Co tak najednou?

Magda Mirkovi hodně ublížila, když mu krátce před svatbou utekla s nejlepším kamarádem Prokopem. Nečekala, že by se s ní po tom všem chtěl ještě někdy setkat. Nedávno se jí připomněl prostřednictvím štědrého příspěvku na sbírku, kterou Magda uspořádala na podporu mobilních hospiců. Bylo to od něj bezpochyby nesobecké a vstřícné gesto, které mohlo udělat hezkou, smířlivou tečku za celým jejich vztahem. Ale jak se zdá, nebyl to konec. Právě teď se Mirek nečekaně zjevuje na školní chodbě a v ruce drží krásnou kytici. Proč?

Tomu se říká překvapení! Zdroj: TV Nova

Všechno nejlepší, Magdo. Jestlipak si i Prokop vzpomene?

Je to jednoduché. Jak Mirek říká, rád by Magdě popřál k narozeninám, které bude mít pozítří, a kromě toho touží napravit vztahy. Měl dostatek času na přemýšlení a dospěl k závěru, že nechce přijít o dva skvělé přátele. Co se v minulosti stalo, už Magdě i Prokopovi odpustil. Pojďme za tím tedy udělat tlustou čáru a začněme znovu jako kamarádi. To by snad mohlo jít, nebo ne?

Magda pozve Mirka do kabinetu a nabídne mu kávu, ale on přišel vlastně jenom na skok. Zjistit, jak se s Prokopem mají a co je u nich nového. Ona se ho na oplátku zeptá, jak se mu daří a zda chce zůstat v Berlíně, což Mirek také potvrdí. Shání se prý po novém spolupracovníkovi a doufá, že by mu Magda mohla někoho doporučit, ale ona je v tomto směru bohužel bezradná. Ještě jednou se mu omluví za to, jak mu tenkrát ublížila…

Odpusťme si, co jsme si? Je to vážně tak prosté?

Později, když už je Mirek pryč, vejde do kabinetu Otík a pochopitelně si okamžitě všimne krásné kytice. Kolega Kalina ho informuje, komu za ni Magda vděčí, a tím rozpoutá divokou debatu o Mirkových pohnutkách. Je přece naprosto neuvěřitelné, že se zničehonic vrátil – a rovnou s takovým pugétem! Chce si snad Magdu zase vzít? A jak se k jeho nečekanému zjevení staví Prokop? Ostražitě, samozřejmě. Netuší, co od něj čekat. Ani jemu příliš nesedí, že by se najednou rozhodl změnit názor a napravovat pošramocené vztahy. A už vůbec se mu nechce věřit, že by mu Mirek chtěl nabízet nějakou práci, jak se domnívá Magda. Proč by to proboha dělal?

Prokop ve střehu. Mirkův návrat ho zneklidní. Zdroj: TV Nova

Zase milostný trojúhelník? Nic pro Kalinu!

Ať už jsou Mirkovy úmysly jakékoli, pošle Magdě i Prokopovi zvláštní SMS zprávy, které působí velmi oficiálně. Jejich prostřednictvím oba pozve na schůzku nad dobrou kávou. Co s nimi ale hodlá probírat? Čeho chce skutečně dosáhnout? Opravdu se tolik namáhá jen proto, aby mezi nimi všechno napravil? Co když Magda znovu podlehne jeho šarmu a celý ten bláznivý milostný trojúhelník začne zase nanovo? Pak se profesor Kalina raději přesune do jiného kabinetu, aby nemusel snášet napjatou atmosféru a případné zaryté mlčení uražených milenců…

Zdroj článku:
  • Autorský text