Letošní vánoční nadílka z Netflixu II

Letošní vánoční nadílka z Netflixu II
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kristin Davis získala hereckou nesmrtelnost rolí Charlotte v seriálu HBO Sex ve městě, ale stihla natočit i řadu jiných projektů. Herečka, která se netají tím, že od mládí bojuje s alkoholismem, vypadá i ve 56 letech velmi mladě, a tak si může zahrát i v romantických komediích.

Pokud nejste příznivci mrazivého vzduchu a pořádné bílé sněhové přikrývky, můžete se zahřát u trochu jiné vánoční pohody.

Vánoce v divočině

  • USA, 2019, český dabing

Zápletka

Poté, co syn odejde na vysokou školu, chce Kate překvapit manžela a trochu oživit manželský stereotyp. Navrhne strávit vánoční období v Zambii. Její manžel ale nemá zájem s Kate trávit dovolenou a překvapené ženě oznámí, že chce už dlouho rozvod a čekal jen na okamžik, kdy syn odejde z domu.

Když Kate rozdýchá šok z jeho jednání, rozhodne se na dovolenou odjet sama. Krátce po příjezdu na místo se potkává s šarmantním Derekem (Rob Lowe) a postěžuje si mu na svou životní situaci. Další den ji náhoda opět svede s Derekem dohromady a zažijí spolu emotivní zážitek s traumatizovaným slůnětem, kterému pytláci zabili matku. Kate je povoláním veterinářka a nabízí své služby.

Nakonec se ženě v Africe tak zalíbí, že si pobyt prodlouží a nebudou to jen opuštěná slůňata, kdo ji na místě drží.

O natáčení

Točilo se v Kapském městě, v Hoedspruitu a v Drakensbergu. Záběry se slony byly pořízené ve sloním sirotčinci v Zambii. Film byl natáčený přímo pro Netflix a ten má velice přísné zásady pro životní podmínky zvířat. Společnost tak investovala obrovské peníze do výroby modelů slonů, aby zvířata v některých scénách nebyla zbytečně traumatizovaná. Hlavním sloním hrdinou bylo slůně Mkaliva, které mělo stejný osud jako role, kterou si zahrálo. Bylo zachráněno strážci parku, když přišlo o matku a o své stádo.

Ve filmu si syna Kate zahrál opravdový syn jejího hereckého partnera Roba.

Kristin Davis

Herečka dostala nabídku na roli od Netflixu kvůli své filantropické aktivitě. Je známá zapojením do programu na záchranu a rehabilitaci slonů a veřejně vystupuje proti obchodu se slonovinou. Roli přijala až poté, co Netflix schválil její podmínky k práci, které zahrnovaly nepoužívání cvičených slonů a natáčení s maximálním respektem k životnímu prostředí a šetrným zacházením se zvířaty.

 

Zdroj: