Těhotná studentka, ostrá hádka a nekonečné výčitky. Ulice bude zase jednou „pozitivně naladěná“

Těhotná studentka, ostrá hádka a nekonečné výčitky. Ulice bude zase jednou „pozitivně naladěná“
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Landová dnes začne bědovat kvůli studentce, která by mohla, ale také nemusela být v očekávání. Řešení choulostivé záležitosti elegantně přesune na Magdu, jež má svých starostí víc než dost. Příšerně se pohádá s Prokopem. Ani u Marečků nečekejte klid a pohodu. Kryštof si Karlu pěkně vychutná.

Landová na stopě šokujícího odhalení

Landová stále trpí těhotenskými nevolnostmi a nepomáhá jí ani ověřená voda s citronem. Toalety naštěstí nejsou daleko. Krátce po ní tam doběhne i jedna zvracející studentka, která má – světe, div se – také lahev s vodou a citronem. Mohla by snad být těhotná? Landová ji doprovodí zpátky do třídy a mezitím zkoumá, zda dívka jeví známky virózy, ale nevypadá to tak. Irena tedy poprosí Magdu, aby se ze studentky pokusila vytáhnout pravdu. Koneckonců, pro žáky funguje jako důvěrnice, zatímco ředitelce by se sotva někdo svěřoval. Magda si není jistá, jak přistoupit k choulostivému problému, a Prokop nechápe, proč to vůbec Landová hodila na ni.

Kdyby jí Prokop nepopletl hlavu, Magda by si dávno vzala Mirka!

Později se Magda s Prokopem odeberou do krámku, kde marně čekají na příchod Mirka. Ten jim se značným zpožděním napíše, že se zdrží v práci. A že to nevěděl dřív, zlobí se Prokop. Mohli si ušetřit dlouhé a zbytečné čekání. Po zbytek večera je podrážděný, což platí i pro Magdu. Začnou se dohadovat o tom, zda by vůbec měli jezdit na Mirkovu svatbu. Magdě se tam nechce při představě, jak na ni bude jeho rodina koukat. Prokop zase odmítá jet sám. Jejich hádka se zvrhne v naprosto nesmyslné obviňování, při němž vyplují na povrch staré věci…

Kryštof dává včerejší výjezd Karle pěkně sežrat

Karlu mrzí, že její včerejší výjezd poněkud zkomplikoval situaci doma. Omluva však Márovi nestačí. To, co se stalo, označí za důsledek její bezohlednosti a toho, že nastoupila do práce na plný úvazek, přestože on byl proti. Karla nabude dojmu, že Kryštof čeká na každou její sebemenší chybu, aby jí to pak mohl vyčítat. Příležitost se naskytne, když Vojta přinese ze školy pětku, protože si nepřipravil domácí úkol. I tohle dá Kryštof za vinu Karlině nepřítomnosti. Věrka mu trochu promluví do duše, svěří se mu s vlastní zkušeností a on se trochu zklidní. Dokonce Karle koupí její oblíbené belgické pralinky.

Bára doučuje Žofku a uvažuje o placeném kurzu

Dušková se na ulici potká s Ivou a oznámí jí, že je s Bárou a jejím přístupem k doučování Žofie velmi spokojená. Bylo vidět, že se Bára pečlivě připravila a že ví, o čem mluví. Snad to její nepořádné dceři bude k užitku. Následně Ivu požádá o další masáž.

Mezitím se Bára se Žofkou šprtají v bistru a přijde za nimi Michal. Když se dozví, že Kalina hodlá Žofii zkoušet z půlročního učiva, vystřelí jako čertík z krabičky. Tohle snad ten profesor nemůže myslet vážně?! Bára si pochopitelně všimne, jak se Michal kolem Žofky chová. Probere jeho zamilovanost s mámou a poté se jí svěří se svými plány do budoucna. Neví, jestli by zvládla pět let vysoké školy, ale zvažuje placený akreditovaný kurz na vychovatelku.

Michal na Žofku nedá dopustit. Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text