MasterChef: Někdo si měl dát tajně frťana aneb kdo byl tak rozklepaný, že se nemohl trefit vidličkou na talíř

MasterChef: Někdo si měl dát tajně frťana aneb kdo byl tak rozklepaný, že se nemohl trefit vidličkou na talíř
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Každá další epizoda je náročnější nejen na předvedení kuchařských dovedností, ale i na zachování si důstojnosti. To se nadalo říct během kuchařského zápolení o jedné ze soutěžících, které se klepaly ruce tak, že zápasila s vidličkou a nemohla se trefit na talíř.

Soutěž ukazuje, že pro řadu soutěžících začíná období velkého vypětí. Jediný kuchtík, který je pořád v úplném klidu, je Martin. S pečlivě nagelovaným knírem a vyčesaným plnovousem mluví málo, ale co slovo, to perla.

Dnešní epizoda se nesla v duchu barev, protože jak správně naši porotci zdůraznili, k určitým barvám si lidé automaticky přiřazují určité chutě. Ženská polovička soutěžících si vylosovala barvu a bylo na ženách, aby si vybraly k sobě mužský protějšek. Když došlo na Betty, bylo jasné, že pravidla soutěže sice lásce nepřejí, ale už i porotci o jejím vztahu s Vojtou mají jasno. Nebylo žádným překvapením, že si Betty vybrala Vojtu. Po spárování se ovšem soutěžící dozvěděli nemilou věc. Vybraný partner je jejich soupeř a pouze jeden z dvojice postupuje po první výzvě na balkon. Vylosovaná barva nebyla určující pro jídlo, ale měla být motivační pro příběh, na základě, kterého jídlo vzniklo.

Asi nejhezčí inspiraci měl Robin, který měl stejně jako Tereza, zelenou barvu. Robin si hned vybavil zelňačku, protože když se ucházel o svou dívku a byl se představit její rodině a požádat o svolení s ní chodit, bylo mu dovoleno uvařit zelňačku. Samozřejmě Robinova vietnamská zelňačka je něco jiného, než si v zimních měsících připravujeme v kuchyni a porotce ohromila stejně jako jeho příběh.

Stalo se však něco, co překvapilo i porotu. Přestože Robin souboj s Terezou vyhrál, jako poděkování svým soupeřům za to, že ho mohli kvůli nepřítomnosti v minulém kole vyřadit, se svého místa na balkoně vzdal ve prospěch Terezy a šel si postup zasloužit do další výzvy.

Lubin a Malika během první výzvy

Stejně úsměvný byl „souboj“ dvojice Betty a Vojta. Jak Betty řekla, je jedno, kdo postoupí na balkon, radovat se bude v obou případech.

O postup si ve druhém kole museli zabojovat Petra, Vojta, Sofi, Martin, Malika, Martina a Robin. V černých zástěrách tak nastoupili, aby uvařili libovolné jídlo, které by chutnalo jako ukrajinský boršč.

Problémem soutěžících bylo, že většina z nich tento pokrm nikdy neochutnala, a přestože jim ukrajinská kuchařka vyjmenovala suroviny, které tam patří, většina jednoduše nedokázala tu chuť trefit a jídla, která měla chutnat jako boršč, tak byla spíše jako rajská. Na balkon tak odešel se vztyčenou hlavou Martin, přestože nemá rád červenou řepu a boršč nikdy nejedl. I Malika to nakonec zvládla, přestože se stejně jako Martin, s tímto jídlem nesetkala a u vaření trochu zmatkařila.

Extra výkon nepodala ani Sofi, ale protože měla skvělé první jídlo, jen měla smůlu, že Ondra měl lepší, a alespoň vzdáleně ochucenou šťávou z červené řepy se k zadání úkolu přiblížila. Ani Robin neoslnil, ale na balkon se dostal.

Nejděsivější jídla měli Vojta, Martina a Petra. Porotci v obou výzvách sledovali, jak se Martině strašně třásly ruce. A ona samozřejmě viděla, že oni vidí, takže byla úplně rozhozená. To se samozřejmě nutně muselo odrazit i na tom, co dnes v kuchyni předvedla. Ani z Vojty nebyli porotci nijak nadšení a s Petrou budou nejspíš dalšími adepty na odchod. Problém Vojty je, že si nenechá poradit. Když mu řeknou porotci, že se lanýžový olej nehodí na mrkev a on ho tam stejně dá, nemůže přece čekat, že jim to bude chutnat.

Zdroje článku:
  • Voyo,
  • autorský článek