Novinky k prequelu z magického světa Zaklínače

Novinky k prequelu z magického světa Zaklínače
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Netflix si dal načas, než oznámil český název pro připravovaný seriál. Oficiálně je to tedy Zaklínač: Pokrevní pouto. A už teď je kolem něj celá řada diskuzí, které jsou ne vždy pozitivní.

Všichni, kdo mají rádi svět, který stvořil Andrej Sapkowski (1948), jemuž se přezdívá „mistr slovanské fantasy“, se ale určitě na další zpracování tohoto autora těší. A přitom celý svět zaklínače vznikl vlastně náhodou, když Sapkowski poslal jednu povídku do fantasy časopisu, kde byla soutěž. Tu sice nevyhrál, ale o jeho nápad byl tak velký zájem, že postupně vznikl celý spletitý svět, v jehož centru je profesionální lovec monster Geralt z Rivie. Dnes má celé dílo pět románů a tři soubory povídek, za které autor posbíral řadu ocenění.

Prequel nás také zavede do světa krvelačných příšer, ale bude to doba, více než tisíc let před Geraltem. Právě v tom období se na světě objevují první monstra, před kterými se musí mít na pozoru lidé i elfové. 

Na konci druhé řady seriálu Zaklínač, která nedávno přišla na Netflix a drží se stále v TOP 10, je malá ochutnávka k připravovanému projektu.

Přestože bude mít seriál samozřejmě jiné obsazení, jedno spojení přece jen najdete. Jak bylo zveřejněno, i v prequelu bude Cintra, důležité město pro Geralta, a také místo, odkud pochází Ciri. Cintra byla původně elfské město, které se jmenovalo Xintrea, a v prequelu to bude velice důležité centrum, ze kterého vzejde jeden královský rod.

Podle dostupných informací je už celá série dotočená a pomalu se objevují další podrobnosti o natáčení, kde byl autor knižní předlohy poradcem. Všech šest hodinových epizod vzniklo podle plánu za čtyři měsíce, což je v současné době téměř zázrak. Nemuselo dojít k žádnému přerušení z důvodu karantény někoho z hereckého obsazení nebo z filmového štábu.

V seriálu si zahrají například Michelle Yeoh, Lenny Henry, Jacob Collins-Levy, Dylan Moran, Mirren Mack, Sophia Brown.

 

Zdroj: