V pondělní Ulici bude chtít Soňa potopit Otíka, ale dosáhne pravého opaku

V pondělní Ulici bude chtít Soňa potopit Otíka, ale dosáhne pravého opaku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Soňa si postěžuje na Otíka, jenž nadále rozdává moudra a ovlivňuje studenty na zcela nevhodných místech, jako jsou školní chodby. Než aby ho Irena potrestala, vyslechne si všechny názory a naopak nechá pana Puklického vést poradnu prevence. To zástupkyni určitě moc nepotěší.

Nástup do ředitelny, kolego Puklický

Dalo se očekávat, že Soňa nenechá páteční událost ze školních chodeb bez přehnané odezvy. V pondělí si od Ireny vyslouží příslib prémií za nepostradatelnou pomoc s hledáním ubytování pro školní výlet a hned využije příležitosti, aby jí požalovala, co Otík provedl. Nejenže rozdává nevyžádané psychologické rady studentům, aniž by na to měl potřebné vzdělání, ale navíc si dovolil rozbrečet jejího synka Erika. Co mu pověděl, Soňa sama neví, chlapec byl však po tom traumatizujícím zážitku naprosto rozhozený.

Samozřejmě ji ani nenapadlo, že by měla chybu hledat nejdřív u sebe. Irena si na její doporučení nechá Otíka zavolat na kobereček a profesor Puklický nemusí dlouho dumat, aby odhalil, odkud vítr fouká. Je mu jasné, že s ním má Soňa problém, ale netuší, jak a proč by se měl obhajovat. Nesnažil se studentům radit nic odborného. Kdyby si myslel, že je to zapotřebí, odeslal by je pochopitelně k výchovné poradkyni nebo doporučil jinou vhodnou pomoc, ale k tomu, aby klukovi řekl, že se má vykašlat na chlast, nemusí mít zrovna vystudovanou psychologii.

Otík v čele preventivní poradny a Soňa na prášky

Erik se rozhodně nerozbrečel kvůli němu. Když ho Ota našel sedět na chodbě, byl už dost vydeptaný a měl na krajíčku. Bylo by snad lepší, kdyby Otík předstíral, že to nevidí, a šel klidně dál? To jistě ne, uzná Irena a ubezpečí kolegu, že nehodlá dělat žádné unáhlené závěry. Zkrátka se k ní dostala stížnost, kterou musí prošetřit, ale chce si vyslechnout všechny verze a různé názory. Proto ostatně zamíří také za Magdou a zeptá se jí na ten její.

Magda i Prokop se Otíka zastávají.
Magda i Prokop se Otíka zastávají. | Zdroj: TV Nova

Magda si snadno domyslí, kdo si na Otíkův postup stěžuje, a před Irenou se ho zastane. Studenti raději chodí za ním než za výchovnou poradkyní možná právě proto, že Ota není žádný psycholog, ale je to zkrátka sympaťák, jemuž důvěřují. On by se jim ovšem nijak nesnažil odbornou pomoc nahrazovat.

Irena na základě shromážděných poznatků usoudí, že Otík skutečně nic špatného nedělá. Soňu upozorní, že je vůči němu zaujatá. Navíc se stane svědkyní toho, jak podrážděný Erik drze odsekává mámě, která si před paní ředitelkou bude hrát na starostlivou, dokonalou matku. Důvod jeho chování tedy zřejmě bude pramenit odjinud, rozhodně ne z krátkého rozhovoru s profesorem.

Aby Irena předešla případným dalším dohadům, rozhodne se zavést poradnu prevence a Otíka umístit přímo do čela. Je to skvělá zpráva, ale on sám z toho dvakrát nadšený nebude. Ještě míň zajásá Soňa, až se dozví, že Irena tenhle nápad uskutečnila. Podle paní zástupkyně poslední dobou dělá jednu chybu za druhou a činí unáhlená rozhodnutí. Znovu si na to postěžuje Prokopovi, s nímž se také dostane do rozepře kvůli Otíkově údajné nekompetentnosti.

Zdroj článku:
  • Autorský text