Ulice: Soňa Čechová novou ředitelkou školy – Otíkova noční můra se možná vyplní

Ulice: Soňa Čechová novou ředitelkou školy – Otíkova noční můra se možná vyplní
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Soňa vždycky toužila po vedoucí pozici, o tom snad žádný divák nepochyboval. Teď se zdá, že by konečně mohla dosáhnout svého a poté, co šikovně vystrnadila z ředitelského křesla Magdu, možná zatočí i s neschopnou Irenou. Otevři oči, Prokope, a zakroč, dokud je ještě čas.

Soňa už se celá třese na Irenino místo

Nejdřív Soňa (Lucie Vondráčková) žehlila průšvihy za Magdu (Veronika Čermák Macková), teď má neodbytný pocit, že to musí dělat pro stejně nekompetentní Irenu (Kateřina Holánová). Přinejmenším to vyplývá z ukázky z nejnovějších epizod Ulice.
Dřív si paní ředitelku chválila jako schopnou a profesionální osobu, ale to už dávno neplatí, minimálně od doby, co se Irena nechala převálcovat mateřskými povinnostmi a rostoucími zoubky malého synka. Kdysi vyrovnaná Landová je dnes chodící hromádkou neštěstí a vyčerpání, která neví, kde jí hlava stojí, a tak toho Soňa pochopitelně musí využít k oprávněným stížnostem a vlastním ďábelským plánům.

Věděli jsme, že dychtivá zástupkyně dříve či později zatouží po ředitelské židli – a už je to tady! Chyba, kterou teď Irena udělá, když zapomene zarezervovat ubytování pro školní výlet, se jí možná stane osudnou. Podle Prokopa (Ondřej Studénka) jí není podobné, aby něco takhle zazdila, ale jak Soňa triumfálně připomene, není to poprvé, co Irena pochybila. Osobně si jí samozřejmě velmi váží, aby také ne, ale profesně? Všechno by se jí zbortilo pod rukama, kdyby nebylo Soniných včasných zásahů. Prokop poznamená, že by si tedy možná měly vyměnit funkce, a myslí to jako vtip, ale dá se předpokládat, že Soňa to vezme naprosto vážně.

Až bude ředitelkou, přestaneme se dívat

Co by na novou ředitelku řekli diváci, kteří tušili prakticky už od Sonina prvního příchodu na scénu, že se přesně k tomuhle schyluje?

„Já si to myslím od začátku, zbavila se Magdy a teď Irena. Ale podle mě se jí to nepovede, prokoukne ji časem i Prokop,“ píše divačka k příspěvku na sociálních sítích a její názor mnozí sdílejí. Snad nikoho nepřekvapilo, že se děj ubírá tímto směrem, ale mnozí doufají, že se lstivé Soně nakonec nepodaří dosáhnout svého. Někteří se domnívají, že za tím účelem vstoupí znovu do děje profesor Mojmír Kalina (Pavel Nový), už delší dobu absentující na obvyklém místečku v kabinetě. Právě on by podle některých mohl vnést do boje se Soňou více světla. Jak? To těžko říct.

Tak z tohohle Sonina nápadu začne Irena znovu kojit v noci. Jestli se stane ředitelkou, Lucko, nevylézej raději ani ven, tady si někteří berou tu tvoji roli až moc osobně.

To je pravda, někteří fanoušci seriálu a velcí odpůrci Soni Čechové bez rozpaků projevují nenávist i vůči její představitelce Lucii Vondráčkové. Očividně ji hraje opravdu dobře, když dokáže vyvolat takové reakce, někdy skutečně přehnané a nepochopitelné. Najdou se tací, kteří dokonce prohlašují, že pokud vážně získá ředitelskou pozici pro sebe, přestanou se na svou oblíbenou Ulici dívat.

Zdroje článku: