Snídaně u Tiffanyho: Proč hlavní roli nedostala Marilyn Monroe a kolik si vydělala Audrey Hepburn

Snídaně u Tiffanyho: Proč hlavní roli nedostala Marilyn Monroe a kolik si vydělala Audrey Hepburn
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mladá a emancipovaná Holly Golghtlyová žije v New Yorku. Ačkoliv stále sní o své budoucnosti, je odkázána na milodary od svých pánských obdivovatelů, které jí mnohdy nestačí ani na to nejzákladnější. Do života jí vstoupí spisovatel Paul, který se nastěhoval do domu, kde Holly bydlí. Splní se Holly její sen?

Kvůli svým psychickým problémům roli Marilyn Monroe nezískala

Snímek je natočen podle knižní předlohy Trumana Capotea. Ten si vždy pro roli Holly přál herečku Marilyn Monroe. Marilyn si několik scén vyzkoušela, ovšem její umělecká poradkyně byla proto, aby Marilyn hrála lehkou dívku na telefonu.

Audrey Hepburn si filmem vydělala balík peněz

Hlavní roli mladičké Holly tak získala půvabná Audrey Hepburn. Ta ve filmu zpívá píseň „Moon River“, která pro ni byla speciálně napsána – byla pouze v jedné oktávě. Mimochodem, film získal za tuto píseň Oscara a Audrey Hepburn si vydělala 750000 dolarů, což byl v té době druhý nejvyšší honorář, ten první získala Elizabeth Taylor.

Nejhorší scény podle Audrey Hepburn

Nejhorší scénou, kterou musela Audrey Hepburn natočit, byla ta, jak vyhodila kocoura do deště. Jednoduché pro ni nebylo ani to, když ji při nákupu v první scéně sledovaly stovky diváků.

Jedna scéna u Tiffanyho se neobešla bez hlídací ostrahy

Tiffany poprvé otevřel v neděli, aby se tam mohla natočit jediná scéna. Ovšem i tak si natáčení vyžádalo spoustu ostrahy. Štáb se totiž pohyboval mezi šperky v hodnotě několika milionů, hlídalo je dvacet pracovníků ostrahy.

Za černé šaty Audrey Hepburn byly postaveny školy v Indii

Jak je zvykem, dražby kostýmů slavných osobností jsou velmi oblíbené. Když se dražily proslulé černé šaty Audrey Hepburn, prodaly se za neuvěřitelných 807 000 dolarů – peníze putovaly na výstavbu škol pro nejchudší děti v Indii.

Kdo máte rádi nezapomenutelné americké klasiky, nezapomeňte se dívat 13.9. ve 21.45 hodin na ČT2.