Do jakého prostředí mohou a mohli diváci českých seriálů vklouznout?

Do jakého prostředí mohou a mohli diváci českých seriálů vklouznout?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Divák televizních seriálů to nemá lehké. Jejich nabídka je opravdu rozmanitá. Pokud jich tedy zvládne rozkoukat více, může si pro ně pořídit diář, aby žádný z nich nevynechal. Co se prostředí seriálů týče, začíná být po delší době rozmanitější. S příchodem seriálů Duch, Chlap a Zoo je tomu tak určitě!

Seriály z nemocničního prostředí byly a jsou oblíbené

Drama nejen na operačním sále, nýbrž i na sesterně a v životech seriálových postav opravdu frčí. Možná i proto se Ordinace v růžové zahradě na scéně udržela tak dlouho. Možná díky oblíbenosti nemocničního prostředí se Prima chopila seriálu Modrý kód a později Sestřiček.

Tady zazářila především Eva Burešová a Sabina Laurinová. Připomenout musíme i Anatomii života, která byla natočena jen v pár dílech.

Nemocniční prostředí nabídne i seriál Chlap o muži, který byl několik let v kómatu. Jeho nečekané probuzení znamená pro řadu lidí komplikace.

Seriál může přitáhnout diváky i díky tomu, že je natočený podle pravdivých událostí. 

Kriminálky nepřestanou bavit

Ačkoliv je kriminální prostředí časté, pro diváky je stále neotřelé. Záhadu vraždy chce spolu s kriminalisty vyřešit kde kdo. Kromě seriálů Specialisté, Polda nebo Policie Modrava mohou diváci nově sledovat kriminální seriál s prvky tajemna – Duch.

Policie Modrava, Zdroj: TV Nova

Je to příběh vyšetřovatele Emila Svobody (herec Štěpán Benoni), který je postřelen a když se probudí, začne vidět ducha zemřelého mafiána Dareka Besarabiče. Toho hraje herec Predrag Bjelac, kterého jste mohli vidět i v roli Igora Karkarova. 

Ačkoliv to seriál od diváků při hodnocení pořádně schytal, neupře se mu nápad a čerstvý styl ve zpracování. Divákům seriál trošku připomíná britskou verzi seriálu Randall a Hopkirk, která má podobné rysy.

Prostředí farmy nebo zoo

Ti diváci, kteří mají dost stříleček a vražd, si mohli vždy odpočinout u Slunečné. Tento seriál sice už skončil, Týna Popelková však diváky chytla za srdce natolik, že hlavní postavu hraje i v seriálu Zoo. Ten se vzhledem k podobnému obsazení může jevit jako volné pokračování Slunečné.

Avšak není tomu tak. Zoo má svůj vlastní originální příběh. Vypráví o lidech, kteří pracují v zoo a řeší své osobní i pracovní problémy. Kromě soukromých dramat si tady diváci mohou prohlédnout i zákulisí seriálu, které netradičně tvoří zoologická zahrada a v ní exotická zvířata.

Stará dobrá Ulice

A kdyby exotické prostředí bylo na diváky až příliš, jistí si mohou být svou Ulicí. Zdá se, že tento rodinný seriál nikdy neskončí. Alespoň se to za posledních téměř 17 let ještě nestalo, tak proč malovat čerta na zeď?

 

Zdroje: