Páteční Prostřeno u Zuzany: Chová se přátelsky, ale na kameru hodně kritizuje. Dnes se jí to vrátilo

Páteční Prostřeno u Zuzany: Chová se přátelsky, ale na kameru hodně kritizuje. Dnes se jí to vrátilo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zuzana asi diváckou cenu nezíská. Komentáře, které měla k jídlu a k ostatním soutěžícím ji na popularitě moc nepřidaly. Tak třeba absolventka hotelové školy předvede nejen prvotřídní menu, ale i servis. Nebo ne.

Zuzana v oboru nepracuje, zvolila si časově méně náročnější práci a dělá školní asistentku. Nakonec není jasné, jak se do soutěže dostala. Uváděla, že se přihlásila sama, ale v pořadu se zmínila, že ji to zařídil přítel a že mu to oplatí a také ho do nějaké soutěže přihlásí. Výhru by investovala do nové kuchyně.

Zuzana má i velkou šanci vyhrát úkol týdne. Ráda nakupuje, a navíc už ví, co předvedly ostatní hostitelky, takže může být kreativnější.

Nakonec o vítězi měly rozhodnout ženy. Jenže se nedokázaly dohodnout ani na tom, komu to slušelo, ani kdo měl nejlepší stůl. Losovalo se a nejkratší párátko si vytáhla Jitka.

Jídlo si sice dámy u Zuzany pochvalovaly, moc toho však nesnědly. Zuzana usoudila, že jim někdo poradil, by si tuto strategii zvolily a tím daly najevo to, že jim tak moc nechutnalo, aniž by o tom musely mluvit. Menu složila z jídel, která vždy všem chutnala.

Hostitelka o sobě tvrdí, že je upřímná, pracovitá a citlivá.

Jako předkrm se podával miniburger s čedarem a slaninou. Housky si Zuzana upekla a byly moc chutné. Maso kupuje už mleté. Františka zkritizovala maso, stačila by jí houska a zelenina. Takové jídlo by jako předkrm nikdy nezvolila.

 

Krémová polévka s pancettou byla z cuket, rajčat, cibule a slaniny. Hostitelka ji musela trochu upravovat, aby byla hustější. Nakonec byla s výsledkem spokojená.

Františka opět jídlo neocenila a ani Tereza si nepochutnala. Miluše se vyhýbá slanině a tady byla rozmixovaná, takže polévku jen ochutnala.

Jako hlavní chod se podávala plněná panenka se sherry omáčkou, zámecké brambory. Problém byl, že sherry maso osladilo. Jitka nic nenamítala, Miluše opět zápasila se slaninou v panence. Tereza a Františka byly dnes špatně naložené a nepochutnaly si ani na hlavním chodu. Panenka podle nich byla suchá, chuť nedobrá. Ani brambory jim nechutnaly.

Jejich chování si všimla i Zuzana a označila je za strategické. Zároveň na kameru uvedla, že je jí jasné, že se těm dvěma nezavděčí ničím, ale ani jedna z nich nemá na to, aby vyhrála. Také by se už ani z jednu z nich nechtěla potkat.

Dezert byl opět ve stylu rozmixovaného ovoce, sušenek a mascarpone. Mangové pyré s mascarpone a pistáciemi Miluši a Zuzaně chutnalo.

Zuzana by si dala 7 bodů. Jitka dnes nadělila 10 bodů. Zuzana si celkem vyvařila 30 bodů, a tak si výhru odnesla zaslouženě Jitka.

Co na to diváci

Diváci Zuzanu označili za nepříjemného člověka s příliš vysokým sebevědomím. Ani vařením nijak neoslnila. Podle některých měla nejlépe prostřený stůl, a tak mohla vyhrát alespoň tuto mimořádnou cenu. Dámy se však dohodly jinak.

Příští týden máme vánoční speciál.

 

Zdroje článku: