MasterChef: Ať už je to smutek, radost nebo vztek, prožijete si další epizodu spolu s Terkou
![MasterChef: Ať už je to smutek, radost nebo vztek, prožijete si další epizodu spolu s Terkou MasterChef: Ať už je to smutek, radost nebo vztek, prožijete si další epizodu spolu s Terkou](/uploads/page/1200x1200_fit/Tereza..jpg)
![Lída Kropáčková](https://www.kinotip2.cz/uploads/author/100x100_fit/Lida-Kropackova-profil.png)
Na čtveřici opět čekaly dvě výzvy. Po té první měl odejít ten nejlepší na balkon. Na velkém stole bylo plno glošů, které skrývaly suroviny. Soutěžící si postupně podle písmen vybírali a odkrývali obsah. Z uhodnutých surovin mohli vařit. Každý si jich mohl uhodnout šest. Dobré bylo, že nemuseli nutně použít všechny.
Dařilo se Ondrovi. Uhodl všech šest surovin a pochvaloval si hlavně hlívu a candáta. Betty měla pořádný kus hovězího masa (entrecote), ke kterému se jí hodila whisky a aronie.
Martin měl hodně divokou kombinaci surovin, ale poradil si.
![](https://www.kinotip2.cz/uploads/image-gallery/Ondra.jpg)
Terka jásala nad dužinou z yuzu, což je kříženec mandarinky a citronu a jde o oblíbenou ingredienci japonských kuchařů. Jak nás Terka poučila, dá se použít jak do sladkých, tak do slaných jídel. Dostala také platýsovitou rybu kambalu a úhoře. Ten se jí moc nehodil a neměla vůbec v plánu ho dělat. To až do okamžiku, než k ní přišli porotci a začali ji přemlouvat, aby ho vyudila. A porotě se neodmlouvá, jak už všichni v soutěži pochopili.
Martin sice usoudil, že mu náhoda přiřadila největší kraviny, ale než aby dělal lína, raději se rozhodl, že využije rebarboru a smetanu. Nakonec předvedl ravioly plněné rebarborou a zajímavě zakomponoval řasu nori.
Terce se nakonec úhoř povedl, přestože ho dělala poprvé, servírovala také rybí veloute a kambalu.
Betty udělala pořádně velký entrecote, který nakrájela na plátky a podávala s omáčkou z aronie a mučenky.
Ondra nabídl porotě candáta na másle, rybí veloute a houbový crumble. Právě toto jídlo porotcům chutnalo nejvíce. Nebyl ale sám, kdo nakonec šel na balkon a překvapivě šla i Betty.
![](https://www.kinotip2.cz/uploads/image-gallery/Terka-3-.jpg)
Ve druhé vyřazovací bitvě se utkal Martin a Tereza. A nebylo to vůbec jednoduché. Vařil Kašpárek a soutěžící museli dělat to stejné jídlo. Jenže oni ho dělali poprvé a také se poprvé setkali při vaření se surovinami jako třeba foie gras nebo fermentované ovoce.
Určitě se pobavíte, jak má každý ze začátku na stole půl kila těchto drahých jater, a nakonec z nich servíruje paštiku velikosti dětského piškotu. Vaření to bylo hezké, a kromě malého zádrhelu, kdy Tereza nebyla schopná otevřít sklenici, šlo všechno jako po másle.
Aranžování jednotlivých komponentů už bylo v režii kuchařů. O vítězi tentokrát rozhodoval pouze Kašpárek. A moc mu to nešlo. Foie gras potažené gelem z tokajského vína, uzeného úhoře, pěnu z tonga fazolí a lískooříškového sirupu a kachní šťávu s fermentovanou blumou zvládli oba soutěžící.
Jak vybrat toho lepšího?
![](https://www.kinotip2.cz/uploads/image-gallery/Betty-2-.jpg)
- Voyo,
- autorský text