Středeční Prostřeno s Terezou: Mladá kuchařka vařila ve svém bytě poprvé. Od toho se vše odvíjelo

Středeční Prostřeno s Terezou: Mladá kuchařka vařila ve svém bytě poprvé. Od toho se vše odvíjelo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tereza žije s matkou, ale na vaření se rozhodla přesunout do svého bytu, kam musela přivést i matčino vybavení, protože sama nic nemá. Byt má malý elektrický jistič, takže nemohla zapnout troubu. To ovšem zjistila až v okamžiku, kdy měla za zády kamery. Ani ji nenapadlo si to zkusit předem.

Tereza o sobě sice tvrdila, že ráda vaří, nakonec to ale vyznělo tak, že doma vaří její matka a Tereza zřejmě dospěla k názoru, že už to viděla tolikrát, tak to zvládne. Do pořadu se přihlásila sama a za výhru by si zařídila byt. Menu sestavila z jídel, která umí připravit. Oproti včerejšku to ale byl hodně slabý výkon a někdo by to snad ani vařením nenazval.

Přesto k Tereze byly ostatní ženy ohleduplné, protože v jednom kuse lítostivě fňukala, jak to chtěla mít všechno dobré a nic se jí nedaří. Tak možná by si při surfování na internetu, které má jako koníčka, mohla alespoň o vaření něco přečíst. Třeba o svíčkové nebo o tom, z jaké mouky udělat knedlíky a k čemu je pečící papír.

Jako předkrm se podávali šunkovo-sýroví šneci. To je samozřejmě jídlo, které zvládne udělat desetileté dítě, když zvládne rozbalit kupované těsto a šunku se sýrem. Tereza ovšem musela běhat po domě a hledat někoho, kdy by jí šneky upekl. Její vypůjčená trouba si se slabým jističem nerozuměla. Nakonec ani těsto nebylo dopečené, ale dámy ze slušnosti něco snědly.

Polévka byla opět kuřecí vývar ze dvou stehen. Ale bylo v ní opravdu hodně zeleniny nakrájené na velké balvany. Ani na pohled to moc dobře nevypadalo. Žádné nudle, žádné knedlíčky. Navíc byla polévka na talířích studená.

kuřecí vývar, zdroj: FTV Prima

Hlavní chod nesl název svíčková na smetaně s houskovým knedlíkem. Knedlík byl domácí, ale nebyl moc povedený. K omáčce se podávala vařená vepřová panenka.

Tereza uváděla, že má ráda „čínu s rýží“, tak je škoda, že ji nepřipravila. Ale se svým vařením byla spokojená a dámy se chovaly slušně a moc nezkušenou a nepřipravenou hostitelku nekritizovaly.

Jako dezert se podávalo „české tiramisu“. V poslední době se vše, kde figurují rozmočené piškoty, vydává za tento italský dezert. Ten od Terezy byl hodně sladký a rozteklý a nad krémem nikdo nejásal.

Nejvíce se smilovala při hodnocení Miluše a dala 8 bodů. To nevěstí nic dobrého a uvidíme, čím Miluše už zítra ohromí ve své kuchyni. Nejméně bodů dala opět Františka, která zřejmě věří, že soutěž vyhraje. Celkem si mladá alchymistka přišla na 25 bodů.

A co na to diváci

Diváci se bavili a žasli, jak se někdo s absencí alespoň základních znalostí vaření může jít dobrovolně zesměšnit do televize. Ale jako vždy se našli i diváci, kterým se Tereza líbila tím, že i přes nevydařené pokrmy dotáhla vaření až do konce. Dokonce uváděli, že jí v diváckém hodnocení dávají desítky a věří, že vyhraje alespoň diváckou cenu.

 

Zdroje článku: