Do našich srdcí se protancoval a má vlastní faktor: Toto je Kevin Bacon

Do našich srdcí se protancoval a má vlastní faktor: Toto je Kevin Bacon
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Taneční film „Footloose“ z něho udělal světoznámou hvězdu, později vynikal nejen jako herec, ale taktéž jako producent. Kevin Bacon patří již několik let mezi hollywoodskou špičku, a protože před nedávnem oslavil narozeniny, neuškodí nám se podívat na jeho život a kariéru.

Nejdříve divadlo, poté film

Ve věku sedmnácti let se ze své rodné Philadelphie odstěhoval do New Yorku, aby se stal profesionálním hercem. Úspěch našel rychle na Broadway, a následující rok pracoval na nejrůznějších divadlech, hlavně ale v „Circle in the Square Theatre“.

Zdroj: Autor: Sam Aronov / Shutterstock

Poté, co nasbíral herecké zkušenosti na podiu se na velkém plátně poprvé objevil ve filmu „Zvěřinec časopisu National Lampoon“, tam ale jen ve vedlejší roli. Po dalších vedlejších rolích ve filmech „Pátek 13.“ a „Bistro“ se dokázal probojovat do hlavní role v taneční klasice „Footloose“. Tento film byl natolik oblíbený, že Bacon dostal následující roky nespočet nabídek do filmů, které opravdu hodně často přijal, například v „Quicksilver“, „Letadla, vlaky, automobily“, „Hráči se smrtí“, „Apollo 13“ anebo „Muž bez stínu“.

Až dodnes je velmi aktivním hercem, ale taktéž hudebníkem. Společně se svým bratrem má kapelu „The Bacon Brothers“. Mimo to je i producentem a režisérem a vlastní mimo jiné ocenění i jeden Golden Globe.

Baconovo číslo

Baconovo číslo aneb Bacon-Faktor poukazuje na délku nejkratšího řetězce herců, kteří spolu hrají ve filmu ku Kevinovi Baconovi. Je to ukázka tzv. teorie nebo fenoménu malého světa, který objevil Stanley Milgram. Číslo se počítá velmi lehce. Kevin Bacon má Baconovo číslo 0. Každý herec, který hrál s Baconem v jednom filmu, má číslo 1. Každý herec, který hrál s hercem s číslem 1, ale současně nikdy nehrál společně s Baconem, má číslo 2, a tak dále. Průměrné Baconovo číslo činí 3, což poukazuje na to, že je doopravdy jednoduché se z jakékoliv osoby pomocí hrstky společných známých dostat k jakékoliv další osobě. Rekordní číslo má mimochodem herec Ashley King, jehož faktor činí 11.

 

Zdroj: