Čtvrteční Prostřeno s Miluší: Hostitelka je náročný strávník. Předvede ve své kuchyni něco mimořádného?

Čtvrteční Prostřeno s Miluší: Hostitelka je náročný strávník. Předvede ve své kuchyni něco mimořádného?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Miluše se vyučila cukrářkou a v životě se snažila živit různě. Jak uvádí, nyní podniká a odpočívá, což je jistě zajímavá kombinace neslučitelných činností. Miluše má dvě odrostlé děti a uvádí, že má nádherný, šťastný, vyrovnaný a stabilní život. V Prostřeno je podruhé. Poprvé spálila i pudink.

Miluše se celý týden vyhýbala masu, takže ostatní dámy rozhodně nečekaly v menu maso. V jídle bude vlas, místo soli na stole cukr, ale jinak pohodový večer.

Tatarák z lososa s opečenou bagetkou nechutnal Tereze, protože nejí ryby, Jitka si také moc nepochutnala a Zuzana si představovala úplně jinou chuť. Navíc na stole byla místo solničky cukřenka. Zuzana byla nakonec ráda, že si lososa osladila a nemusela ho jíst.

Krém z pečené dýně s parmazánem všem chutnal, až na Terezu. Dýně byla upečená na bambuckém másle. Hostitelka ho ovšem uváděla jako bambusové, takže to nevypadalo, že by tuto surovinu používala. Polévku stačilo dosolit.

Při šmejdění ženy objevily karty a ezoterickou literaturu. Vytušily, co bude jako zábava.

Tymiánové brambory s kopulí bylo nakonec krůtí maso a brambory a fazolky. Maso bylo naložené den předem v marinádě. Bylo šťavnaté a chutné.

Hlavní chod u Miluše, zdroj: FTV Prima

Marináda: Na marinádu smícháte půl jogurtu s kysanou smetanou, česnekem, solí, uzenou paprikou, olivovým olejem, promícháte. Krůtí maso naporcujete na plátky, omyjete a vložíte do připravené marinády. Přikryjete a dáte na noc do lednice.

Jako zábava se vykládaly karty a dámy byly nadšené. Zuzana označila zábavu za nejlepší, která tento týden byla.

Obrácená Paříž byl dezert ze špaldové mouky, což nadchlo Františku. Jitce chutnalo a Zuzaně také. Jen Tereza se zase šklebila. Možná i proto, že měla v porci vlas.

Miluše byla se svým vařením spokojená. Od Františky dostala dokonce 8 bodů. Tereza má evidentně naprosto jiné nároky na jídlo, takže dala pouhých 5 bodů. Celkem si Miluše vyvařila 28 bodů, a to je stejně jako Františka. Na vítězství to nestačí.

A co na to diváci

Už před pořadem byla Miluše trnem v oku mnoha lidem. Nelíbilo se jim, že uváděla tolik věcí, které nejí, že nechápali, proč vlastně do pořadu šla. Jako vždy, když je někdo odlišný, ostatní ho podvědomě i vědomě odsuzují. Vaření tak špatné nebylo, až na ten vlas, za který se neomluvila a cukr na stole. Jídlo vlastně ostatním chutnalo. Dokonce i Františka roztála. Kritiku Terezy nejde brát moc vážně. Stačí si vzpomenout, co předvedla sama.

Jak správně připravit příbory by si soutěžící měli zjistit. Internet už mají všichni.

 

Zdroje článku: