Propadáky mezi seriály: Joey aneb neúspěšný pokus o pokračování oblíbených Přátel

Propadáky mezi seriály: Joey aneb neúspěšný pokus o pokračování oblíbených Přátel
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
„Přátelé“ byli a jsou jedním z nejúspěšnějších seriálů všech dob. Proto chtěli producenti ihned po ukončení natáčení naskočit na vlak úspěšnosti a vydělat další velké peníze se spin-offem „Joey“. Bohužel to nedopadlo tak dobře, jak si to každý představoval.

Koncept seriálu

Poté, co se jeho kamarádi rozhodli založit rodinu a odstěhovat se z města, vydal se Joey Tribbiani (Matt LeBlanc) do Los Angeles, aby tam konečně rozjel svou hereckou kariéru. Aby si mohl dovolit bydlení, nastěhoval se ke svému synovci Michaelovi (Paulo Costanzo). Posledním členem hlavního tria je Joeyho agentka Bobbie (Jennifer Coolidge).

Joey zůstává i v novém seriálu úplně stejný. Není zrovna nejinteligentnější osobou na planetě, trochu naivní, ale přesto u ženského pohlaví vysoce oblíbený. Michael je naprostý opak. On je neuvěřitelně inteligentní a spíše stydlivý, především pokud je blízko holek.

Dění se točí kolem Joeyho neúspěšných pokusů stát se uznávaným hollywoodským hercem. Samozřejmě se musí postavy vypořádat s každodenními situacemi, které jsou typicky sitcomově zkomplikované.

Kritika seriálu a brzký konec

Přestože byl seriál „Joey“ přímý spin-off milovaného majstrštyku „Přátelé“, absolutně nedokázal navázat na úspěšnost svého předchůdce. A to si zdaleka nemohl stěžovat na nedostatek velkých jmen v jednotlivých epizodách. Stejně jako u „Přátel“ nás zde mohlo překvapit několik celebrit v cameo výstupech, jako například modelka Carmen Electra, moderátoři Jay Leno a Ellen de Generes či herci Bob Saget, Brent Spiner a Simon Helberg, který se později proslavil jako Howard Wolowitz.

Seriálu chybí hlavně zábavná interakce mezi kamarády, diváci měli rádi newyorskou bandu kolem Joeyho a neustálou změnu a živé tempo původního seriálu. Po relativně vysoké sledovatelnosti na začátku čísla rychle spadla a po dvou letech se natáčení ukončilo.