Fiktivní Joey Tribbiani ve skutečném seriálu Tak jde čas

Fiktivní Joey Tribbiani ve skutečném seriálu Tak jde čas
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jedna z nejznámějších rolí Joeyho z Přátel byl doktor Drake Ramoray v seriálu Dny našeho života, v češtině označovaný také jako Tak jde čas. Skutečně se v seriálu tento charakter objevil?

Jde o typický příklad konceptu mýdlové opery. Tak jde čas poprvé odvysílala stanice NBC v roce 1965. Příběh se odehrává v nemocnici ve fiktivním městě Salem, kde sledujeme osudy doktorů, jejich rodin a také samotných pacientů. Do 90. let se seriál těšil obrovské oblibě, později ale začala sledovanost klesat a několikrát hrozilo ukončení natáčení. Přesto se nové díly na obrazovkách objevují dodnes a seriál čítá více než deset tisíc epizod. Přestože v očích veřejnosti přílišný úspěch nesklízí, probojoval se i na české televizní obrazovky. 

Pro Joeyho (Matt LeBlanc) byla role doktora Ramoraye průlomová, ve skutečném seriálu Tak jde čas ale nikdy žádný takový charakter nebyl. Iracionální je také fakt, že šestice přátel žije v New Yorku, zatímco Tak jde čas byl natáčen v Kalifornii. Stejně tak všechny seriálové události, které v Přátelích zazní, nijak nekorespondují se skutečným dějem telenovely. Události si scénáristi vymysleli plně dle libosti, například smrt Drakea důsledkem pádu do výtahové šachty a také jeho násladný návrat po transplantaci mozku Jessicy Lockhartové do Drakova těla. V tomto případě se alespoň částečně dotkli skutečného Tak jde čas, ve kterém se rodina Lockhartova vyskytuje.

Nacházíme zde ještě více nenápadných spojitostí. Otec Jennifer Aniston, představitelky Rachel Greene, hraje v seriálu Tak jde čas postavu Victora Kiriakis. V Přátelích se objevila Alison Sweeney, která se v telenovele objevovala jako Sami Brady a zde představovala Joeyho hereckou kolegyni. Stejně tak v některých epizodách hostovali Kristian Alfonso jako Hope Brady a Roark Critchlow jako Mike Horton. Další herci z Tak jde čas se objevili v dílu, kde Joey pořádal seriálový večírek na střeše. 

Od druhé série si Joey drží roli až do konce, až na přerušení kvůli smrti. V seriálu Joey, který navazuje na Přátele, znovu dojde k jeho smrti, tentokrát ho při operaci zabodne jedna ze sester. Za tento výkon následně získá cestu pro nejlepší seriálovou smrt.