Survivor Česko & Slovensko 2023: U Rivalů to žije, Pepa by rád vládl a Kristian poletuje sem a tam a všem je k smíchu

Survivor Česko & Slovensko 2023: U Rivalů to žije, Pepa by rád vládl a Kristian poletuje sem a tam a všem je k smíchu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Začíná zábavnější část hry, kdy se ukáže, jaký je kdo stratég. Přestože se mnoho hráčů snaží své úskoky omlouvat herní taktikou, charaktery se stejně ukazují a pro někoho to není moc lichotivé. Přemotivovaný Kristian vzbuzuje údiv i soucit u bývalých Rebelů i Hrdinů.

Finále hry bude 17. května a do té doby nikdo z hráčů neopustí ostrov. K Žanetě, která odešla po sloučení jako první hráčka (a budoucí porotkyně) do hotelu, se budou postupně přidávat další hráči, kterým se stane duel osudným. Změna se týká i vyřazování, které bude teď probíhat v každé epizodě. Všeobecně se mezi fanoušky nejčastěji v souvislosti s vítězstvím letošního ročníku objevuje jméno Martin. Ale jde samozřejmě jen o názory. Dává to smysl, protože Martin hraje dobře a v poslední době už na sebe nijak extrémně nestrhává pozornost. Ale hodně by záleželo na tom, kdo by s ním ve finále byl, aby porota dala přednost Martinovi.

Kulhy se snažil zjistit, proč byl na minulé kmenové radě psaný do duelu. Pepa mu řekl, že hledali možnost přetáhnout někoho z bývalých Rebelů na hlasování, ale že Kristian odmítl napsat Martina, takže druhou volbou byl Kulhy. Jenže Kristian blafoval, a nakonec hlasoval tak, jak se dohodl se svým bývalým kmenem.

Souboj o individuální imunitu

Soutěž má jednoho vítěze, ale další tři v pořadí dostali možnost si s ním užít výlet do aquaparku a hostinu.

Souboj to byl hodně špinavý. Všichni se váleli v bahně a nosili na svém těle bahno do kbelíku. Nabízelo se, že nejurostlejší hráč na sebe nalepí nejvíce bahna. Vyhrál Pepa a o odměnu se s ním mohli podělit Tomáš, Martin a Kulhy. Charakterní Pepa si nakonec mohl vybrat ještě jednoho hráče a vzal si Andreu, která ho údajně zachránila před duelem s Tomášem nebo Matym. To se dost dotklo Karolíny, která měla za to, že má s Pepou dohodu o vzájemné podpoře. Evidentně si to každý vyložil jinak.

Pepa není zrovna moc bystrý, takže jeho plány, že chce mít u Rivalu nejvyšší pozici v hierarchii, aby všechno věděl a byl v bezpečí, jsou hodně zábavné. Dokázal sice přenést 61 kg bahna, ale za to vděčí spíš širokým ramenům než výjimečným schopnostem.

Odměnu si všichni užili a shodli se na tom, že po posledních dvou dnech napětí to byl příjemný relax. Zbytek Rivalů si užíval klid a běžnou rutinou. Adam je rád, že je Žaneta pryč, protože celý den pořád mluvila a bylo to únavné. V debatě přišel opět na přetřes Tomáš, o kterém jako o člověku nikdo nemá dobré mínění a přijde jim, že vlastně nikdy nebyl upřímný a nebude to jen herní strategií. Kája nějak nemohla rozdýchat, že si ji Pepa nevybral a už není úplně přesvědčená o tom, že by ho v porotě volila jako vítěze.

Johana se Karolíně omluvila, že o ní dobře nemluvila před Tomášem, ale údajně si potřebovala ujasnit, jak moc se dá s Tomášem mluvit a jak se na něj dá spolehnout. Spíš to však vypadalo, že se mu z nějakého důvodu chtěla zalíbit. Zároveň se Johana utvrdila v tom, že Karolíně nemůže věřit. A to i potom, co Karolína přišla s nabídkou, že by mohla občas přinést nějaké informace o strategii, kterou hraje Pepa.

Když se všichni potkali, začaly „mírové rozhovory“, kde všechny udivoval Kristian a jeho návrhy. Kulhy už není úplně věrný myšlence Rebelů a chce se chránit ze všech stran. Nemá nic proti dohodě s Pepou, kam by přibrali i Adama. To by jim mělo zaručit přežití do poslední pětice.

Jedním z neklidnějších hráčů je asi Martin. Ten se drží své vybudované pozice naivního a neškodného venkovana. Skrytá imunita, kterou našel, mu určitě přinesla trochu klidu. Rozhodně ji nemá v plánu někomu dát. Martin je hlavně s Johankou a s Adamem. Jeho cílem bylo zbavit se Žanety, takže teď se snaží v poklidu držet v šestici bývalých Rebelů a postupovat ve hře.

Na kmenové radě

Na vymydlenou Žanetu všichni zírali jako na zjevení. Opět se trochu zbytečně mluvilo. Kristian zase mluvil o aliancích, Pepa se mu vysmál, že nic takového už není, ale přesto bylo hlasování 6:4, jako by to bylo podle počtu členů ve dvou neexistujících aliancích. To Kristiana povzbudilo. Pepovi dokázal, že sám řekl, že nemůže zradit své lidi, což jsou úplně náhodou všichni bývalí Hrdinové. Jinak se nic dramatického nekonalo. Hlasovalo se pro Tomáše, jak se Johančina aliance dohodla. Pepa samozřejmě nominoval do duelu Kristiana.

Duel byl dlouhý

Bylo to vše o šikovnosti a klidu. To moc Kristianovi nenahrávalo, protože klidný rozhodně nebyl. Tomáš zvolil riskantnější postup, který se mu vyplatil. Síly se tak pomalu začínají srovnávat a kdyby se Tomášovi podařilo přetáhnout jednoho člověka od Johanky, situace u Rivalů by se obrátila. Bylo by ale zajímavé, jak by se Tomáš tvářil na Pepu a jeho ambice být „KMOTREM“ Rivalů a mít větší moc ovlivnit další hru.

Zdroj článku:
  • autorský článek