Slavné kousky Tima Burtona. Znáte je všechny?

Slavné kousky Tima Burtona. Znáte je všechny?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rodák z Burbanku v Kalifornii letos v srpnu oslavil už 62 let. Znáte všechny jeho slavné snímky? Podívejte se na náš přehled a odškrtávejte si kousky, co jste viděli.

Výrazný introvert

Vnitřní svět Tima Burtona se odráží v jeho tvorbě. Sám o sobě prohlašuje, že je introvert, jeho tvorba nás však přesvědčuje o pravém opaku. V Las Vegas má svou vlastní výstavu v Neon Museum, jehož návštěvou se rád chlubí i na svém Instagramu.

Beetlejuice (1988)

Alec Baldwin v hororové komedii se představuje jako jeden z manželského páru duchů, co se nemohou smířit s tím, že se do jejich domu nastěhuje někdo jiný. Oscar za nejlepší make-up už byl samozřejmostí.

Batman (1989)

Michael Keaton a Jack Nicholson v akčním krimi thrilleru odehrávajícím se v Gotham City. Porazí netopýří muž lstivého Jokera?

Střihoruký Edward (1990)

Johnny Depp jako výtvor starého vynálezce, který bohužel umřel dříve, než jej stačil dokončit a vytvořit mu skutečné lidské ruce. Film dostal cenu BAFTA za nejlepší výpravu, Johnny Depp byl v roce 1991 za svou roli nominován na Zlatý glóbus.

Mars útočí! (1996)

„Přicházíme v míru,“ říkaly malé nestvůry. O tom, že to nemyslely tak úplně upřímně, už něco ví i celá řada hollywoodských herců, kteří se ve snímku objevili. Tento snímek byl jeden z nejnákladnějších filmů, co vznikl v roce 1996.

Karlík a továrna na čokoládu (2005)

Dobrodružný fantasy velkofilm s Johnnym Deppem v hlavní roli. Chudý Karlík Bucket se dostane do slavné čokoládovny Willyho Wonky. Depp byl za svou roli opět nominován na Zlatý glóbus. Ten získal ale až o 2 roky později.

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street

Zlatý glóbus za nejlepší film a ocenění pro Johnnyho Deppa jako nejlepšího herce. Muzikálový horor, ve kterém si s Deppem zahrála i Helena Bonham Carter.

V nejbližší době by se měla objevit dvojka Beetlejuice.