4 epizody seriálu Věřte nevěřte, ze kterých vám vlasy vstanou hrůzou

4 epizody seriálu Věřte nevěřte, ze kterých vám vlasy vstanou hrůzou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Určitou dávku tajemna či nezodpovězených otázek má v sobě asi každá epizoda dnes již kultovního seriálu Věřte nevěřte. Opravdu strašidelných ale zase tolik není, proto určitě neuškodí si ty děsivé připomenout. Každá z následujících 4 epizod vám rozhodně zůstane v paměti.

Už se bojíš, Kipe?

Právě tato věta shrnuje jeden příběh z 6. dílu 3. série. V ní sledujeme příběh kreslíře, který se snaží prorazit jako autor hororových komiksů. Svému nadřízenému jménem Kip dodává jeden návrh komiksu za druhým, ten je ale všechny zpupně odmítá.

Kreslíř už neví kudy kam, a tak si sáhne na život. Utopí se v řece, ale ještě ten večer se Kipovi zjevuje, a zeptá se ho, jestli už se bojí. Ten dostává infarkt a na místě umírá.

Kirby

Mechanické a robotické hračky bývají častým zdrojem hrůzy pro mnoho lidí. Podobně je tomu i v příběhu, který byl odvysílán v 8. díle 2. série. V něm sledujeme konstruktéra mechanických hraček Teda, který má problémy s arogantním šéfem, Harrym. Jádrem jejich sporu je mechanická gorila jménem Kirby, která stále není dokončená, a to Harrymu vadí.

Při jedné z kontrol Kirby ožije, a šéfa shodí ze schodů. Při pádu si zlomí vaz, ale jeho smrt je přisuzována poruše Kirbyho. Tato teorie ovšem dostane vážné trhliny, když Ted zjistí, že Kirbymu chybí ovládací panel, a on se tak nemohl hýbat.

Tajemství ve sklepě

Právě to je jádrem příběhu, který se objevil v 5. díle 4. série. V tom sledujeme mladou studentku hlídající za peníze dům jednoho muže, který odjel na služební cestu. Aby si ukrátila dlouhou chvíli, dívá se na televizi.

Problém nastane ve chvíli, kdy se na televizi stále objevuje stejný záběr na muže, stojícího ve sklepě a míchajícího cement v kolečku. Když se dívka vydá zkontrolovat zvuky, vycházející ze sklepa, zjistí, že záběry z televize byly reálné, a ukazovaly zločin, který se v domě udál. Muž, kterému dům patří, totiž ve sklepě zaživa zazdil svou ženu.

Smrtka

V tomto díle sledujeme příběh lakomého muže, který se raději převlékne do strašidelného kostýmu sám, než aby o Halloweenu podaroval koledníky. Pokaždé, když o halloweenské noci u jeho dveří malý koledník zazvoní, vyděsí ho svým strašidelným převlekem.

Jeden koledník, převlečený za smrtku, se ovšem vyděsit nedá, a nakonec se karty obrátí. Poté, co muž smrtku několikrát spatří u svého domu, dostane infarkt. Když jeho žena volá záchranku, dozví se, že jsou kompletně odříznuti od civilizace kvůli zatopenému mostu. Nabízí se tedy otázka, kde se vzal koledník převlečený za smrtku. S tímto příběhem se setkáme v 11. dílu 3. série.