Obstál Štěpán Benoni jako obtloustlý a upocený Emil v novém seriálu Duch?

Obstál Štěpán Benoni jako obtloustlý a upocený Emil v novém seriálu Duch?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Na nový seriál Duch vsadilo přes milion diváků. Za týden se ukáže, zda si seriál svou pozici udrží a třeba i posílí. Na první díl to bylo dobré, a to především s přihlédnutím na konkurenční pořad, kterým byl speciál Na lovu.

Prima tak po úspěšném seriálu Polda, který si kvůli diváckému zájmu vysloužil další série, představila další divácky atraktivní projekt.

České seriály mají většinou pomalejší rozjezd, ale Duch nabral svižné tempo už od první epizody a komediální nádech kriminálnímu žánru hodně prospěl. Sympatická je dvojice Štěpán Benoni a Predrag Bjelac.

Štěpán Benoni (37) už je zkušeným seriálovým veteránem, který začínal v Ulici a s každým dalším projektem je sympatičtější.

Analytik Emil Svoboda není klasický drsňák. Benoni o své postavě pro Nový den řekl, že se nemusel učit žádné nové věci, naopak musel zapomenout i dovednosti, které má, a předstírat, že netuší nic o sebeobraně a střílení.

Jeho herecký parťák dodal, že to měl úplně obráceně, protože předstíral dovednosti mafiána, které nemá. Ale můžeme to Predragovi vůbec věřit? Vždyť pomalu žádné jiné role nehraje a jen loni hrál 5x postavu, kterou zabili. To je na rekord.

Herec Predrag Bjelac, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Benoni se chlubil tím, že jeho Emil má hodně zajímavý popis.

Emil je obtloustlý, neprůbojný, nešikovný, upocený a bez ambicí.

Mohl tak zúročit svou poněkud „mohutnější“ postavu, kterou nabral během opakovaných prázdnin kvůli pandemii.

Natáčení se mu moc líbilo a hodně se bavil. A vypadá to, že příběhy nemotorného policajta, ze kterého teprve spolupráce s duchem mafiána udělá chlapa, baví i televizní diváky.

Štěpán přirovnal seriálový příběh k nostalgickým americkým seriálům devadesátých let, kdy šlo většinou o spolupráci dvou policistů, kteří byli jako oheň a voda a musí se spolu naučit vycházet. A on se musel naučit žít s duchem mrtvého mafiána, který ho začal pronásledovat.

Přestože ze začátku to Emilovi jako policistovi v terénu moc nejde, jeho postava se během seriálu díky neviditelnému parťákovi změní k lepšímu a proměnou projde i samotný duch.

Predrag už je z mafiánských rolí trochu unavený, ale nakonec byl rád, že roli Darka Besarabiče vzal a chválil celou produkci, která fungovala bezchybně. Na rozdíl od kvalitních evropských seriálů, které mají v průměru 10 natáčecích dní na epizodu, Duch se točil velice intenzivně a díky dobré přípravě stačilo 5 dní na jeden díl.

 

Zdroj: