Strážmistryně Kamila Žáčková v seriálu Zákony vlka diváky moc nenadchla

Strážmistryně Kamila Žáčková v seriálu Zákony vlka diváky moc nenadchla
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pro mnoho diváků je herečka Tereza Švejdová, která ztvárnila roli policistky, úplně neznámou tváří a moc dobrý dojem neudělala. Zatímco Linda Rybová diváky mile překvapila tím, jak se dokázala proměnit z utahané alkoholičky z Ulice v drsňačku ze Šumavy, Tereza podle diváků ze sociálních sítí seriál kazí.

Možná ale její čas teprve přijde. Jak to vypadá, o pracovní nabídky nemá nouzi –⁠ jako maminka 2,5leté holčičky musela péči o prvního potomka přenechat z velké části na manželovi. Kromě seriálu Zákony vlka se objeví i v thrilleru Zatmění, který jde do kina na podzim.

Tereza Švejdová vystudovala alternativní a loutkové divadlo na DAMU. To možná ovlivnilo její mluvený projev, který působí trochu uměle. Je sice hezké, že je jí rozumět (což se o některých hereckých hvězdách říct nedá), ale její mluva působí tak, jako by předčítala pohádku dětem z mateřské školky. To úplně nezapadá do prostředí, kde se každý den řeší zločiny.

Možná s přihlédnutím k tomu, že je Kamila Žáčková mladou a nezkušenou policistkou, lze trošku nad jejím naivním projevem přimhouřit oči. Mladá policistka se snaží postupovat podle předpisů, tedy tak, jak se to naučila ve škole. To ale působí v šumavském prostředí, kde je šéfem falešný policista a kriminálník v podání Stanislava Mayera, trochu úsměvně. Ani její starší kolega praporčík Bureš není úplně vzor cností, ale mladá policistka ho respektuje. K falešnému šéfovi Wilkovi přímo vzhlíží a líbí se jí jeho intuice. Je však trochu zmatená z jeho pracovních postupů. To je více než logické, když Wilk vlastně vůbec žádné postupy nezná a pohybuje se tak trochu ve svém postavení naslepo.

záběr ze seriálu
Záběr ze seriálu. | Zdroj: FTV Prima

Fanoušky seriálu Zákony vlka určitě potěší, že se právě natáčí druhá série, která se odehrává v zimě. I zde má Kamila Žáčková své místo, ale nebude už tak nezkušená a naivní, a tak by divákům už mohla do kriminálního prostředí lépe zapadnout.

Tereza se těší, že po dokončení natáčení se konečně bude více věnovat rodině –⁠ místo natáčení s pistolí v ruce si užije ježdění s kočárkem.

Mladá herečka nepůsobí jako světák, proto stojí za zmínku, že se kvůli studijnímu programu Erasmus rozhodla absolvovat pobyt v cirkusové škole v Berlíně. Hned druhý den dostala rozvrh, kde musela týdně absolvovat sedm hodin závěsné akrobacie, což nikdy předtím nedělala –⁠ na hrazdě byla vlastně poprvé. Tereza tak pochopila, že herectví je právě o tom, aby se učila stále nové věci, a tak přistoupila i k roli strážmistryně Žáčkové.

Možná jí tak diváci dají další šanci a nebudou k jejímu hereckému výkonu tak přísní.

Zdroje článku: