Nejlepší rolí pro Jiřího Hánu ze Specialistů je role otce jeho syna Oscara

Nejlepší rolí pro Jiřího Hánu ze Specialistů je role otce jeho syna Oscara
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ve Specialistech se herec Jiří Hána objevuje od konce třetí řady seriálu. Když byl zastřelen Jarda Čermák v podání Jana Zdražila, nastal ten správný čas, aby se kladná, a ne příliš výrazná postava z Ulice (zubař Patrik) proměnila v opět kladnou, teď už ale výraznější roli – drsňáka Martina Kováře. Na kontě má řadu dalších rolí, ale to nejlepší angažmá mu nabídl jeho desetiletý syn Oscar. 

Své role by mohl vidlemi přehazovat, a proto ví, která je ta nejlepší 

Dlouhou dobu byl herec Jiří Hána vídán především na divadelních prknech v rolích Sebevraha, Saturnina nebo Evžena Oněgina (a v mnoha dalších). Ve velkém rozsahu v divadle působí doteď, protože to bere jako velkou srdcovku. K divadelním rolím si však přibral i seriálové role. Hrál v Ohnivém kuřeti, ve V. I. P. vraždách, v Ulici jste ho mohli vídat jako zubaře Patrika a od roku 2019 působí v seriálu Specialisté. Hlavně tady mohou diváci u televizních obrazovek vidět jeho proměnu v razantního drsňáka, který se s ničím moc nemaže. I proto, že má herec Jiří Hána na kontě tolik rolí, může s přehledem říct, která je jeho nejoblíbenější. Je to role otce úžasného syna Oscara, kterého má s umělkyní Radkou Fišarovou. Jak sám říká, Oscar ho nikdy nepřestane dobíjet energií a inspirací. 

V práci Jiří Hána tráví spoustu času. Jak sám říká, po covidu se s prací pro herce roztrhl pytel. S uvolněním se začala zpětně hrát představení, která byla zrušena, a to samé se dělo i s pozastaveným natáčením seriálů. Najednou všichni chtěli vše dohnat, což způsobilo, že byl Jiří Hána stejně jako ostatní herečtí kolegové dost vytížený. O to víc se rád vracel domů za svým synem Oscarem.

Cestu do vesmíru Jiří Hána nevylučuje 

Na dotaz, proč se mu nabídky na větší televizní role začaly hrnout až v jeho čtyřicítce, nemá Jiří Hána jasnou odpověď. Je to prý hodně individuální a záleží na mnoha faktorech. Je ale prý rád, že to tak bylo, protože na to nejlepší se zkrátka vyplatí počkat. Herec není velkým fanouškem sociálních sítí, ale moc rád by se podíval do vesmíru. Rozvíjející se vesmírnou turistiku vnímá jako výbornou příležitost ke splnění svého dětského snu. 

Zdroje článku: