Jiří Hána z Ulice jde z role do role

Jiří Hána z Ulice jde z role do role
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nejen v seriálu Ulice, ale v mnoha dalších projektech snad téměř na každém českém televizním programu můžeme nyní obdivovat Jiřího Hánu, úspěšného herce, kterému svědčí nejen komediální role. V soukromí se herec nejvíce věnuje svému malému synovi.

Stačilo málo a z herce mohl být skutečně lékař

V Ulici ztvárňuje Jiří Hána roli Patrika coby praktického zubaře, a i ve skutečném životě se měl vydat obdobnou cestou. Tu mu však zkřížil dramatický kroužek na soukromém gymnázium a skrze něj získaná příležitost účastnit se rolí v Ústeckém činoherním divadle. Tam zjistil, že herectví je to, co chce v životě dělat především a namísto medicíny tak zkusil DAMU.

A udělal moc dobře, neboť se aktuálně objevuje v jedné divadelní i seriálové roli za druhou.

Jiří si užívá popularity, nejraději by však odletěl do vesmíru

Nejznámějšími projekty, ve kterých můžeme Jirkův herecký talent obdivovat, jsou televizní seriály Ulice, Ohnivé kuře, Specialisté nebo třeba V.I.P vraždy. Jednoduše, jakýkoliv český kanál na svých obrazovkách naladíte, tam na Hánu narazíte.

On sám si ze zahraných seriálů nejvíce doceňuje komediálního a sci-fi seriálu z roku 2016 zvaného Kosmo, a to především díky jeho politické tématice.

Podle Jiřího Hány Kosmo dokázalo hezky podat veřejnosti odraz soudobé společnosti a zásadně jí tím prospět.

V Českých filmech se Jiří objevil Zastřeném hlase neb třeba v Početí mého mladšího bratra. Když si on sám doma najde chvilku u televize, nejraději zarelaxuje u sitcomu Dva a půl Chlapa nebo u nějakého kvalitního Sci-fi filmu.

Největším snem Jirky Hány je totiž cesta do vesmíru.  

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Vztah Jiřímu Hánovi nevyšel, se synem si však užívají společného zahradničení

I přes velmi strážené soukromí víme, že Jiří vychovává spolu se zpěvačkou Radkou Fišarovou jejich společného syna Oskara. Výchova však probíhá ve střídavém režimu, neboť se s Radkou jako životní partneři před několika lety rozešli.

Rozchodu mohla přispět Jiřího pracovní vytíženost, kdy angažmá v divadle, divadelní letní scéna a seriály souběžně zaplňovaly jeho celoroční diář. Se spolkem Ungelt jezdí celé léto po republice a baví diváky v hraných komediích na úkor, čeho jeho bývalá partnerka a syn často cestovali a trávili prázdniny sami po svém.  I když angažmá v Městských divadlech pražských nakonec po 17 letech ukončil a stal se hercem na volné noze, vztah už nezachránil.

Radka s Jiřím však zůstávají milujícími rodiči, kteří vedou svého syna ke koníčkům a umění, S Radkou cvičí malý Oskar na klavír, spolu s tátou Jirkou mají zase jednu velkou společnou radost, a tou je zahradničení.

Zdroje: