Po čem touží Audrey Tautou, éterická představitelka Amélie z Montmartru

Po čem touží Audrey Tautou, éterická představitelka Amélie z Montmartru
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Křehká Pařížanka “Amélie z Montmartru” je doslova zaplavena nabídkami filmových rolí, z kterých si uváženě vybírá. Hereččin svět je plný snů a fantazií jako ten Améliin. Podařilo se Audrey některé z nich uskutečnit?

Herecká naděje

Audrey vyrůstala v idylické rodinné atmosféře staré Normandie s třemi sourozenci. Dcera zubaře a učitelky byla dívkou mnoha zájmů. Od malička milovala umění a zvířata. Tancovala, malovala, hrála na piano a hoboj, zpívala, věnovala se golfu a volejbalu. Po dlouhém váhání se zájmem o studium primátů, se nakonec rozhodla pro jiný směr – moderní literaturu v Paříži. Současně se studiem se zúčastnila kurzu herectví a svou kariéru odstartovala drobnými rolemi v televizních filmech. Po ztvárnění role mladé kosmetičky v komorní komedii Venuše, salon krásy (1999) se Audrey stala vyhledávanou hereckou nadějí. Přitom tuto roli získala i přesto, že na konkurz doběhla se značným zpožděním. Teprve když propukla v pláč, svým výrazem zaujala natolik, že ji režisérka ihned obsadila. 

Z půvabné Amélie mezinárodní hvězdou

Celý svět jednadvacetiletá Audrey okouzlila jako dobrosrdečná číšnice z kavárny na Montmartru, která kolem sebe šíří dobré skutky a optimismus. Scénář si mladá herečka ihned zamilovala, jako dítě se stále toulala ve fantaziích, a i jako dospělá se myšlenkami ráda vznáší v oblacích. Audrey se tak otevřel filmový svět a začaly jí chodit nabídky velkých rolí. Zazářila třeba v Šifře mistra Leonarda po boku Toma Hankse. Audrey Tautou má svůj vytříbený vkus co se filmů týče a dává si záležet, aby hrála pouze ve filmech, které jí jsou tematicky blízké. Také proto je věrná francouzské kinematografii, kde hraje jednu hlavní roli za druhou. K jejím největším počinům v posledních letech patří životopisné filmy Coco Chanel nebo Odyssea. 

Ze všeho nejdůležitější je pro čtyřiačtyřicetiletou Audrey svoboda. Herectví se plánuje věnovat jen pokud bude mít během natáčení stále co objevovat. Miluje cestování a jednou by si ráda splnila sen stát se námořnicí.