Dnes v Ulici: Dušková věří, že plastika vyřeší všechno. Lumír se omlouvá za geny

Dnes v Ulici: Dušková věří, že plastika vyřeší všechno. Lumír se omlouvá za geny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dušková by nejraději celou záležitost se Žofčiným sebepoškozováním prostě vymazala – stejně jako dceřiny jizvy. Domlouvá jí plastiku, přestože dívka o ni nestojí. Zatímco Dušková svému dítěti vůbec nenaslouchá, Lumír se to svoje rozhodne hájit před Martinou. Za všechno můžou geny.

Žofka odmítá plastiku, ale máma ji stejně nutí

Iva si zajde do bistra, kde náhodou narazí na Žofku, která se při pohledu na ni nezatváří dvakrát nadšeně. Asi je jí jasné, že se s ní Iva pokusí navázat řeč – a taky že jo! Jde na to mírně a přátelsky, dokonce Žofce nabídne oblečení, co Bára s Anežkou vyřadily. V minulosti už si takhle Žofka po Anežce něco vzala, ale tentokrát s chladným díkem odmítne.

.

Rozhovor příliš brzy přeruší příchod Bohunky, takže se Iva nic moc nového nedozví a musí vyklidit pole. Duškovou pobouří, že nabízí její dceři obnošené svršky tak, jako kdyby snad Žofie neměla co na sebe. Rychle ale zavede téma na dívčiny nevzhledné jizvy. Vlastně už jí plánuje plastiku, ale vůbec ji nezajímá, že Žofka nic takového nechce. Připadá jí to drahé a zbytečné, a tak prostě bude v létě nosit delší sukně a odepře si dovádění ve vodě. Neústupná matka však nepřipouští odmlouvání. Zkrátka a dobře musí být zase po jejím.

Iva zatím o setkání se Žofkou a Bohunkou povypráví Michalovi. Zeptá se ho, jestli by se Svatkou nemohli zjistit, jak na tom teď Žofka je a jestli si pořád ubližuje. Podle Michala je takový plán bez šance. Žofka s nimi sotva promluví, těžko by si je pustila k tělu a svěřovala se jim.

Martina považuje Vendulinu omluvu za neupřímnou

Vendula se za své chování omluvila, a i když jí Martina asi odpustila, kolem krku jí rozhodně nepadla. Bude to zřejmě chtít ještě čas, což mrzí hlavně Lumíra, který se po návratu ze Skotska těšil na velkou rodinnou sešlost a pořádný večírek s lahví skotské. Popravdě, Martina Vendulu tak trochu podezírá, že se jí přišla omluvit jenom kvůli Lumírovi, aby ho potěšila a pokusila se pro něj zařídit vysněnou oslavu. Tohle podezření ještě zesílí, když do hospody zničehonic přijde sám Lumír, aby se Martině omluvil za Venduliny geny. Je to prý dobrá dcera, ale podědila tu vlastnost, kdy člověk napřed zbrkle jedná a až potom přemýšlí. Navíc Martině prozradí, že si ho Vendula jako tátu našla až v dospělosti. To na ni docela zapůsobí.

Vendula se k Martině opravdu nezachovala hezky.
Vendula se k Martině opravdu nezachovala hezky. | Zdroj: TV Nova
Zdroj článku:
  • Autorský text