Diskuze

Kvíz: Můj brácha má prima bráchu: Kultovní komedie o rodinných vztazích a bratrské lásce

Kvíz: Můj brácha má prima bráchu: Kultovní komedie o rodinných vztazích a bratrské lásce
Československá komedie z roku 1975, která dodnes baví diváky svým humorem a skvělým hereckým obsazením.
Zpět na kvíz

Československá komedie z roku 1975, která dodnes baví diváky svým humorem a skvělým hereckým obsazením.
Zpět na kvíz
Shrnutí článku: Kvíz: Můj brácha má prima bráchu: Kultovní komedie o rodinných vztazích a bratrské lásce
O čem pojednává film Můj brácha má prima bráchu?

Film sleduje mladého Martina Pavelku, přezdívaného Prcek, který se snaží usmířit svého staršího bratra Honzu s jeho láskou Zuzanou. Příběh se mění v sérii komických situací zahrnujících vojenskou službu, nečekané těhotenství a uspěchanou svatbu.

Kdy byl film Můj brácha má prima bráchu natočen a kdo ho režíroval?

Tato rodinná komedie byla natočena v roce 1975. Režisérem filmu je Stanislav Strnad.

Kteří herci ztvárnili hlavní postavy Honzu, Zuzanu a Prcka?

Hlavní role Honzy ztvárnil Jan Hrušínský, Zuzanu si zahrála Libuše Šafránková a postavu neúnavného Prcka Roman Čada.

Jakou postavu ve filmu Můj brácha má prima bráchu ztvárnil Vladimír Menšík?

Vladimír Menšík obohatil film v jedné z nezapomenutelných vedlejších rolí svým typickým humorem.

Proč je film Můj brácha má prima bráchu stále oblíbený u diváků?

Film si získal srdce diváků svou autentičností, vtipem a především skvělými hereckými výkony, díky čemuž patří mezi filmy, které nezestárnou.

Zpět na kvíz

Možná jste zmeškali

Dnes v Ulici: Irena se po delší době opět zachová jako ředitelka školy a Franta konečně pozve Lucku ven
27.03.2024

Dnes v Ulici: Irena se po delší době opět zachová jako ředitelka školy a Franta konečně pozve Lucku ven

Někdy trvá delší dobu, než se k něčemu rozhodneme, rozhoupeme nebo se začneme chovat podle toho, co si situace žádá. Je to i případ Ireny, která...

Nejúspěšnější sitcom Přátelé: Zjistěte, které postavě se nejvíce podobáte
07.03.2024

Nejúspěšnější sitcom Přátelé: Zjistěte, které postavě se nejvíce podobáte

Šestice přátel si získala srdce svých fanoušků v jednom z nejúspěšnějších sitcomů všech dob, Přátelé. Chceš zjistit, ke které postavě máš nejblíže?...

Celebrity pod lupou: Pavel Batěk se velice dobře dokáže vcítit do rolí chytrých chlapíků, kteří si jdou za svým
26.02.2024

Celebrity pod lupou: Pavel Batěk se velice dobře dokáže vcítit do rolí chytrých chlapíků, kteří si jdou za svým

Není to tak dávno, co se objevil jako dotěrný vyšetřovatel v seriálu Odznak Vysočina, kde znovuotevřel dávno vyšetřený případ Julinka a pěkně...

Jaroslava Obermaierová se vyjádřila k odchodu z Ulice: „Ráda si dám pauzu.“ Konec čeká i další herce
29.05.2024

Jaroslava Obermaierová se vyjádřila k odchodu z Ulice: „Ráda si dám pauzu.“ Konec čeká i další herce

Kdykoli se nějaká postava v Ulici odstěhuje mimo tento vymezený prostor, obvykle to znamená, že její představitel či představitelka odchází ze...

Pokud existoval hrdina, který mohl v popularitě konkurovat Vinnetouovi, pak to byl Sandokan
13.07.2024

Pokud existoval hrdina, který mohl v popularitě konkurovat Vinnetouovi, pak to byl Sandokan

Sandokan není jen příběh o pirátech, o historii nebo dobrodružství v exotických zemích, je to především příběh o lásce a přátelství. Zřejmě...

V březnu v ZOO: Konečně se začnou stahovat mraky nad podvodníkem Mártym
21.02.2024

V březnu v ZOO: Konečně se začnou stahovat mraky nad podvodníkem Mártym

Do děje konečně začne zasahovat i nová pracovnice Julie, a přestože Sid původně chtěla Julii vyměnit, nakonec bude ráda, že získala nečekanou...

Mastný z Ulice neustále vyvolává konflikty, říká jeho představitel. Milena se za nucenou rezignaci určitě pomstí
10.05.2024

Mastný z Ulice neustále vyvolává konflikty, říká jeho představitel. Milena se za nucenou rezignaci určitě pomstí

Radek dotlačí Milenu tam, kde ji chtěl mít. Upřímně, sama si pod sebou podřezala větev. Ale než aby přiznala vinu, jistě bude radši vinit bývalého...

Nejzásadnější momenty 19. sezóny Ulice: Matyáš Valenta pověsil herectví na hřebík, a tak jsme přišli o Frantu
29.06.2024

Nejzásadnější momenty 19. sezóny Ulice: Matyáš Valenta pověsil herectví na hřebík, a tak jsme přišli o Frantu

Někdy herec dospěje ke zjištění, že si od své role potřebuje na čas odpočinout. Za nějakou dobu se možná zase vrátí. Tak to bylo u Elišky Bašusové....

Lex Barker: Legendě, která se nedokázala vymanit ze stínu Old Shatterhanda, držela jedna z manželek pistoli u hlavy
04.07.2024

Lex Barker: Legendě, která se nedokázala vymanit ze stínu Old Shatterhanda, držela jedna z manželek pistoli u hlavy

Byl jedním z mála hollywoodských herců, kteří byli známější v Evropě než v jejich rodné Americe. Jeho ztvárnění Old Shatterhanda v četných...

Drbárna ze ZOO: Konečně se dočkáme návratu Petra s rodinkou. Otázkou je, jak to asi zamíchá se vztahy
16.04.2024

Drbárna ze ZOO: Konečně se dočkáme návratu Petra s rodinkou. Otázkou je, jak to asi zamíchá se vztahy

Na konci dubna a v prvních epizodách v květnu se přihodí mnoho novinek. Exekutor a lichvář Hrubý bude mít novou kořist a nehodlá se jí vzdát....

Diskutujte

Nejnovější diskutované