Proč Ota Puklický z Ulice utekl od oltáře a nechal nevěstu na ocet?

Proč Ota Puklický z Ulice utekl od oltáře a nechal nevěstu na ocet?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
O bohémském životě umělců toho postava profesora Oty Puklického z Ulice ví více něž dost. Jeho kreativní mysl a divokou duši nebylo nikdy příliš lehké zkrotit. I přes snahu nekompromisní maminky, dnes již bývalé ředitelky tamního gymnázia Boženky Puklické, byl život Otíka jeden velký večírek.

Ženy a láska ovšem dokážou nemožné, a tak s příchodem Hedviky přišla i radikální změna v Otíkově pohledu na svět.

Jak se jim podařilo překonat nevydařenou svatbu a následné dlouhé odloučení? A jak to s jejich příběhem bude pokračovat dál?

Ženy, víno a zpěv malíře Puklického

Kabinet profesorů na ,,uličním“ gymnáziu prošel od samého počátku seriálu již mnohokrát zásadními změnami. Ota Puklický byl však v historii kantorů tím největším překvapením, které Ulice zažila. Kontroverzní malíř, který vždy holdoval krásným ženám a příjemným společenským zážitkům, si získal srdce nejednoho diváka.

Svým netradičním humorem, kterým obohacuje téměř každou scénu, ve které se objeví, se stal Otík nenahraditelnou součástí pevného jádra postav seriálu Ulice. Byly okamžiky, kdy nad ním jeho milovaná maminka ,,Puklice“ začala lámat hůl a byla přesvědčená, že tenhle chlapík si pořádnou partnerku do života zkrátka nenajde.

Nikdo ovšem netušil, že si jeho srdce získá nesmělá pošťačka Hedvika, která je jeho pravým opakem a vzorovým příkladem usedlého života.

Útěk od oltáře a zdrcená Hedvika

Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Cestu si k sobě Ota a Hedvika nějakou tu chvíli hledali, ale zanedlouho z toho byla láska jako hrom. Z původně bohémského umělce se stal poslušný a milující partner, který byl do své milované úplně zblázněný. Jak to ale chodí i v reálném životě, na jejich společné cestě se objevilo mnoho zádrhelů. A některé z nich už dokonce vypadaly jako definitivní konec.

Podezřívání z nevěry, odlišné názory i touha posunout jejich vztah někam dál. To všechno bylo pro tyhle dva velkými zkouškami, které se jim však podařilo překonat. Pak měl ale přijít okamžik, ke kterému Ota Puklický dlouho sbíral odvahu. Na jejich velkou svatbu se těšili úplně všichni. Pro Otíka to však byla natolik velká věc a životní změna, že od své nevěsty těsně před samotným sezdáním jednoduše utekl. A tak se zdálo, že jeho láska s Hedvikou nadobro skončila.

Nový začátek i nová životní role

Po dlouhém nešťastném období, které po zmařené svatbě Ota Puklický prožíval, se rozhodl s Hedvikou pokusit znovu spojit. Dvojice se postupně začala opět sbližovat a Otíkovi bylo jasné, že tentokrát už ji nesmí ztratit. Ačkoli se Hedvika zprvu bála dát Otovi ještě jednu šanci, měla ho natolik ráda, že se rozhodla to s ním znovu zkusit.

A vyplatilo se. Otík zařídil společné bydlení, začal věnovat své milé více času i pozornosti a ačkoli jim jejich nový začátek málem překazila studentská šikana, se kterou Ota několik týdnů bojoval, další velká událost na sebe nenechala dlouho čekat. Z gymnazijního profesora výtvarné výchovy se totiž zanedlouho stane tatínek! Jak se s novou životní rolí Ota Puklický asi popere? Pro dvojici to bude bezpochyby další náročná výzva plná dramatických momentů i humorných situací, máme se tedy na co těšit.  

Zdroje: