Indiánská klasika, kterou známe všichni. Vyzkoušejte si, jak dobře si Vinnetoua pamatujete

Indiánská klasika, kterou známe všichni. Vyzkoušejte si, jak dobře si Vinnetoua pamatujete
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vinnetou nikdy nebyl jako ostatní indiáni, jeho chování se velmi lišilo. Možná proto jsme si ho téměř okamžitě zamilovali. Sledovali jste filmy s ním rádi? Vytvořili jsme pro vás kvíz plný záludných otázek. Podívejte se, jak dobře si Vinnetoua pamatujete.

Kdo to vlastně je Vinnetou? Kromě toho, že to je fiktivní indiánská postava, která navždy uvízla v našich srdcích, jedná se o muže, který nad vším přemýšlel jinak než všichni ostatní. Celý jeho kmen si jeho pohledu velmi vážil, neboť byl tak odlišný od toho, jak věci vnímali ostatní indiáni. Proto také jeho slova měla velkou váhu, přestože byl mladší než ostatní indiánští náčelníci, a to podstatně. Tuto postavu vymyslel Karl May, německý spisovatel. Jeho knihy hned získali velkou oblibu a zdálo se, že je nemůže nic překonat. Opak se stal pravdou, a to když na náměty jeho knih vznikly filmy, o kterých mluvili všichni, a to okamžitě po jejich premiéře.

Nejspíše si pamatujete, jak začal první film. Přes indiánské území se měla postavit cesta pro ohnivého oře, tedy pro vlak. Indiáni s tím nesouhlasí, a tak se Vinnetou vydá sjednat mír. Zde se setká se svým budoucím pokrevním bratrem a dobrým přítelem. Velká dobrodružství této dvojice tak mohou začít. Dobrodružství plná nebezpečí. Příběhy plné zvratů a napínavých scén, které leckdy nenechají jedno oko suché.

Mnohé z nás také dojal fakt, že Vinnetou byl ochoten zemřít, aby zachránil životy svých přátel. Karl May i scénárista filmů si hodně vyhráli s psychikou lidí a plně využili to, co měli k dispozici. Byli schopni využít i té nejmenší příležitosti k tomu, aby dosáhli napínavé scény, a tak vytvořili něco fantastického.

Dostáváte se již do děje všech těchto příběhů? To je jedině dobře. V tomto článku totiž budete čelit lehčím, ale také těžším otázkám, při nichž se vaše mozkové závity budou skutečně otáčet.

Připravte se a vyzkoušejte si, kolik si toho o Vinnetouových filmech i o této postavě celkově pamatujete.

Zdroje článku: