Jakub Štáfek a Patricie Pagáčová (Solaříková) vyběhli do hereckého světa z jedné startovní čáry. Přečtěte si, komu se daří v kariéře lépe

Jakub Štáfek a Patricie Pagáčová (Solaříková) vyběhli do hereckého světa z jedné startovní čáry. Přečtěte si, komu se daří v kariéře lépe
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jejich prvním velkým projektem se stala Ulice. V seriálu se potkali jako sourozenci, dvojčata, Jordánovi. Do seriálu naskočili hned v úvodu první série, aniž by tušili, na jak dlouho se jim kulisy seriálu stanou druhým domovem. Jejich role byly pro diváky atraktivní a se seriálem vlastně oba vyrostli.

Po dlouhých letech natáčení se rozhodli nezávisle na sobě práci v nekonečném seriálu ukončit, aby zúročili popularitu a posunuli se dál. Ani jeden z nich nepovažoval za nutné získat herecké vzdělání. Původně ani neplánovali být herci.

Jakub Štáfek

Jakub Štáfek
Jakub Štáfek | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

V roli Matěje Jordána to neměl moc lehké a tvůrci Matějovi připravili život plný komplikovaných vztahů. Jakub se nikdy netajil, že jedním z hlavních důvodů, proč vydržel v seriálu tak dlouho, byly honoráře, kterými vylepšoval rodinný rozpočet. V seriálu začal v roce 2005, kdy mu bylo 15 let. Přestože ho hraní bavilo, o studium herectví nestál a spíše ho zajímala režie a tvorba scénářů. A za svým snem si šel.

Seriál měl za sebou přes 3300 epizod, když se s natáčením rozloučil. Chtěl zkusit další věci, a to se mu podařilo.

Objevil se v epizodních rolích Kriminálky Anděl a v Případech 1. oddělení. V roce 2016 královsky pobavil internetové diváky seriálem Vyšehrad, kde byl i spoluautorem scénáře a jedním z režisérů. Jako fotbalový talent Lavi přinesl do seriálu satiru na české fotbalové prostředí.

Neusnul na vavřínech a stejně úspěšně naskočil do seriálu Specialisté do role detektiva. Přes další menší role se dostal až k seriálu Extraktoři, který rozhodně vybočoval z tradičních českých kriminálních projektů. A zase se role zhostil dobře. Teď se divákům předvede v nové roli v seriálu Policie Hvar, kde by mělo jít spíše o humor než o drsné zločiny. Jak se bude českému detektivovi Michalovi dařit v Chorvatsku, to uvidíte už od 4. února na TV Nova.

Za zmínku stojí určitě i hodně propagovaný film z roku 2022 Vyšehrad: Fylm, kde byl Štáfek opět v hlavní roli a také jedním z režisérů.

Patricie Pagáčová (dříve Solaříková)

Patricie Pagáčová
Patricie Pagáčová | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Podobně jako Jakub Štáfek, i Patricie byla v seriálu Ulice od začátku. Herečka je o dva roky starší než její seriálové dvojče a ani ona nedokázala prožít celý život v Ulici. Ve třiceti letech se po třináctiletém působení rozhodla zkusit něco jiného.

Skalní příznivce seriálu její odchod mrzel, protože po tolika letech už byla tak trochu součástí rodiny, a navíc byla vždy za „slušňačku“ a její postava Terezy nebyla tak komplikovaná jako postava Matěje.

Po období, kdy schytala lehkou kritiku za nějaké to kilo navíc, se jí podařilo zhubnout, čímž si hlavně na sociálních sítích zasloužila chválu. Herečka je na sociálních sítích aktivní a má hodně sledujících. S hereckou kariérou už to taková sláva není.

Opustit populární Ulici a přestěhovat se do skomírající Ordinace v růžové zahradě 2 moc smysl nedává. Malých rolí se dočkala v minisérii Iveta a v seriálu Devadesátky, kde hrála manželku jednoho z hlavních hrdinů. Nově se objevila ve třetí sérii seriálu Jedna rodina, ale moc obdivu ze strany diváků teď seriál nesklízí. Fanoušci seriálu volají zpět po osudech postav z minulých epizod a nechtějí nově přidané dějové linky a nové postavy.

Pagáčová ale našla způsob, jak se udržovat v kurzu. Teď se fanouškům předvedla s uplakanou tváří, aby ukázala, že i seriálové hvězdičky mají někdy smutný den. Po vlně „VIP“ hvězdiček, které se předvádí bez líčení, teď asi přichází lavina upřímnosti ohledně duševní pohody. Nebo si možná Patricie přečetla, co si o nové sérii Jedné rodiny myslí diváci přispívající na ČSFD.

Zdroje článku: