Extraktoři: Netradiční podívanou slibuje nový seriál se Štáfkem, Revaiem a Gajdošíkovou

Extraktoři: Netradiční podívanou slibuje nový seriál se Štáfkem, Revaiem a Gajdošíkovou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pracují v utajení a jejich úkolem je dopravit do bezpečí české občany, kteří se v zahraničí dostanou do situace, kdy jsou v ohrožení života. Jde o práci plnou akce a nebezpečí a rozhodně se za ni nesbírají medaile za zásluhy.

Filmaři se tentokrát vydali do Turecka. Více o lokaci prozradil kameraman Vladimír Smutný:

Natáčeli jsme pod horou Ararat v Turecku, takže zhruba v nadmořské výšce 2300 m. Na překrásném místě na hranici s Arménií. Na práci na filmu v zahraničí je nejkrásnější to, že kus té země dovezete s sebou na plátna nebo obrazovky diváků. Nerad se brouzdám v marasmu násilí a špíny, i když tam samozřejmě vzhledem k ději musí být a je. S režisérem Romanem Kašparovským jsme ale i do vězení ústřední dvojice dívek vnesli romantický nádech. Světelné atmosféry v zemích jako je Turecko, kde věčně svítí slunce, jsou totiž nádherné a nezapomenutelné.

Extraktoři spolupracují s mezinárodními vládními organizacemi a pomáhají řešit problémy, které nelze z různých důvodů vyřešit úplně oficiální cestou. Příběh inspirovaný skutečnými událostmi stojí na faktech a znalostech z prostředí tajných služeb a vysoké politiky. V tomto ohledu tvůrci využili hned několik odborných poradců a konzultantů, aby výsledná podoba byla maximálně autentická.

Nově vzniklé jednotce velí plukovnice Leona Váchová v podání držitelky Českého lva a Ceny české filmové kritiky Pavly Gajdošíkové. Je jí dvaatřicet a už dostala v životě hodně naloženo. K osobním trablům se staví tak, že odchází do práce řešit trable mnohem větší. Brilantní důstojnice rozvědky musí ve světě plném mužů neustále dokazovat, že ví, co dělá.

Jejími operativci, kteří se vydávají na náročnou záchrannou misi, jsou Petr a Ted – Jan Révai a Jakub Štáfek.

hlavní postavy seriálu Revai, Gajdošíková a Štáfek
hlavní postavy seriálu Revai, Gajdošíková a Štáfek | Zdroj: TV Nova

Jan Revai je operativec Petr Čech. Charekteristika jeho postavy mluví za vše:

Chvíli si s vámi povídá a vy pak máte tendenci zapomenout jeho tvář i jméno. Zdánlivě průměrný pan nenápadný. Ve skutečnosti má čtyři vysoké školy, umí několik světových jazyků a jestli se s vámi dal do řeči, dobře věděl proč.

Trojlístek hlavních hrdinů doplňuje Jakub Štáfek jako Theodor Walla.

Četl jsem scénář a ten byl perfektní. Navíc jsem fanoušek Jaroslava Kmenty, který se podílel na námětu, a tak do sebe všechno perfektně zapadlo. Při natáčení Extraktorů se dbalo hodně na to, aby vše působilo věrohodně. Aby to nebyla pohádka. A i když se nám podařilo s Honzou Révaiem propašovat nějaké humorné věci, protože od začátku mezi námi byla chemie, muselo to působit autenticky, civilně,

popisuje natáčení Jakub Štáfek.

Anotace

1. DÍL / ÚNOS Tereza s Danou putují pozemní cestou do Indie. V Praze se ve stejnou dobu pod velením Leony Váchové chystá zatčení šejcha Al Rašída. Po akci dostává Leona rozkaz soustředit se na případ obou dívek, které zmizely v Pákistánu. Leona kontaktuje dva české agenty operující v této oblasti – Petra a Teda.

2. DÍL / TÝM Petr a Ted v Pákistánu pátrají po únoscích. Je ale ohrožena jejich krycí identita a oba se musí vrátit do Prahy. Leona zjišťuje, že v kauze šejcha Al Rašída se manipulovalo s důkazy. Podaří se jí dostat k Al Rašídovi svého člověka? V soukromí musí řešit eskalující problém s mladší sestrou Monikou.

3. DÍL / NADĚJE Únosci zveřejňují první video natočené s unesenými dívkami. Schází se krizový štáb, Leona čelí tlaku rodičů i nadřízených. V centru Prahy se uskuteční hon na muže podezřelého z vazby na únosce. Obstojí přátelství obou dívek v drsných podmínkách zajetí? Jaké rodinné tajemství odhalí Leonina sestra Monika?

4. DÍL / BOUŘE Tereza s Danou poznávají Ghazal a její dceru Ayru, na níž si Dana vytváří silnou vazbu. Ve spolupráci s Američany je lokalizováno místo, kde jsou dívky vězněny. Jaké důsledky bude mít Terezin pokus o útěk? Podaří se extraktorům dívky vysvobodit? Tým se přesouvá na místo a čeká na vhodnou chvíli.

5. DÍL / DOHODA Únosci zveřejňují druhé video. Proč se v něm dívky loučí se svými blízkými? Šejch Al Rašíd nabízí české straně možnost jednat s únosci o výkupném. Co za to od české strany chce? Jednání v sultanátu mají dramatický průběh. Dozví se Monika od Leony, co ji vedlo k mnohaleté lži o nich dvou?

6. DÍL / SVOBODA Extraktoři dojednávají detaily předání výkupného a převozu dívek domů. Dochází k opětovnému setkání Dany s Terezou. Dana přijala islámskou víru a chce se vrátit domů s osiřelou Ayrou. Předání dívek má nečekaně dramatický průběh. Jaký bude návrat Dany s Terezou zpět k životu na svobodě?

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • Autorský text