Marián Kleis z Ordinace v růžové zahradě prozradil fígle ze zákulisí

Marián Kleis z Ordinace v růžové zahradě prozradil fígle ze zákulisí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud si nedokážete Mariána Kleise vybavit v žádné postavě ze seriálu Ordinace v růžové zahradě, můžeme vás uklidnit, je totiž jeho režisérem a ti jsou na televizních obrazovkách jen velmi těžko vidět. Přesto může divák ocenit jejich práci.  

I režisér si zaslouží uznání

Možná si říkáte, jak může divák u televizní obrazovky ocenit práci režiséra, o kterém ví jen ze závěrečných titulků? Jednoduše! Pokud vás to k seriálu láká, nemohou za to jen výkony herců, částečné uznání si zaslouží i režiséři seriálu. Ti ručí za to, aby v seriálu vše dohromady fungovalo. A protože Ordinace v růžové zahradě už se točí přes patnáct let a je to rozhodně velký projekt, pracovalo na něm hned několik režisérů. Mezi nimi i Marián Kleis, který pochází z Košic a má slavného hereckého tátu Mariána Kleise staršího, který už bohužel zemřel v roce 2008.

Ordinaci v růžové zahradě Marián Kleis režíruje (některé její díly) už od roku 2007 do současnosti. Stejně jako řada herců z Ordinace může tedy tvrdit, že je v Ordinaci jako doma. Kromě Ordinace v růžové zahradě Marián Kleis režíroval také Gympl s (r)učením omezeným nebo Ulici. Málokdo o Mariánovi Kleisovi ví, že před herectvím studoval psychologii.

Napřed psychologem, pak hercem

Málokdo o režisérovi a herci Mariánu Kleisovi ví, že než se rozhodl pro studium herectví, studoval čtyři roky psychologii. K tomu ho přesvědčil především jeho táta, slavný herec Marián Kleis starší. Ten byl toho názoru, že si musí jeho syn vytvořit základnu pro „normální” povolání a teprve pak se může pokusit o to stát se hercem. Psychologii Marián tedy vystudoval, potom se jí však už nevěnoval, protože se naplno pustil do herectví. Hereckou školu studoval v Praze a rád na tyto doby vzpomíná.

Marian Kleis se Zdenou Horfertovou Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Režisér Marián Kleis nějakou dobu působil jako ředitel košického studia a jeden čas byl šéfem brněnského studia (od roku 2013), které se v té době potýkalo s finančními problémy.

Ze svého soukromí Marián prozradil, že má dvě dcery a miluje teplo. V zimě, pokud může, vždy odletí do tepla. Takhle navštívil už Kanárské ostrovy, Singapur, Sydney, Fidži, Honolulu, Nový Zéland a další země. Pro své projekty má tedy odkud čerpat inspiraci.

Marián Kleis prozradil, jak se v Ordinaci v růžové zahradě operuje

Ale zpátky k Ordinaci v růžové zahradě, se kterou si budou diváci jméno Mariána Kleise skloňovat nejčastěji. Médiím jednou Marián Kleis prozradil, jak se to dělá, aby to na operačním sále v nemocnici Ordinace vypadalo opravdově. Prozradil, že namísto do lidských těl se řeže do prasečích nebo že střeva suplují vinné klobásy, které jsou naložené v maskérské krvi. Také se rozhovořil o tom, jak je náročné na herci vytvořit modřinu, aby odpovídala danému zranění. Přiznává ale, že právě toto ho na práci režiséra baví ze všeho nejvíce.

 

Zdroje: