Jedna rodina: Nový český seriál, který se bude snažit řešit peklo střídavé péče s humorem

Jedna rodina: Nový český seriál, který se bude snažit řešit peklo střídavé péče s humorem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Téma střídavé péče zasahuje do života statisíců Čechů zásadním způsobem a ovlivňuje jim život. Běžným každodenním situacím dává výlučný dramatický obsah a vytváří také celou řadu komických situací.

Nový seriál s názvem Jedna rodina sleduje pět dospělých lidí, které svede dohromady péče o vlastní i vyženěné a vyvdané děti. I když půjde často o nervy, hlavní je neztratit hlavu a povznést se nad překážky, které se střídavou péčí vznikají.

V seriálu podle námětu Lucie Konečné se diváci mohou těšit například na oblíbenou herečku Terezu Kostkovou, Tomáše Jeřábka, Filipa Blažka, Zuzanu Vejvodovou, Evu Holubovou, Pavla Zedníčka nebo Mirka Vladyku.

Lucii Konečnou není třeba představovat. Byla to právě ona, která se zasadila o popularitu seriálu Ordinace v růžové zahradě v prvních letech, kdy se vytvářel. Spolupracovala také na seriálu Přístav.

Filip Blažek, zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Právě od systému výchovy dětí ve střídavé péči si tvůrci slibují poutavý námět, který osloví velkou skupinu diváků. Půjde o seriál, který je založený především na vztazích, protože kreativní skupina s Lenou Hanychovou chce vycházet z toho, že domov není byt, ale domov dělají vztahy a blízcí lidé.

Seriál Jedna rodina řeší vážné téma, ale slibuje komediální žánr. Měl by se vyhnout řešení dramatických situací, které vznikají, když se lidé nedokážou domluvit. Hrdinové seriálu by měli žít v duchu „vše pro naše děti“. Tvůrci chtějí zkombinovat lehkost a závažnost.

Na seriálu se podílí i odborníci a měl by odlehčeným způsobem ukázat, jak střídavou péči ve zdraví přežít. Všichni, kdo mají s touto tematikou zkušenosti, vědí, že i banální konflikt dokáže narůst do obrovských rozměrů.

Každá ze seriálových rodin má svůj zajetý a fungující systém, jenže v okamžiku, kdy osud spojí rodiny dohromady, musí najít způsob, jak všechny zažité zvyky sladit.

Účast Terezy Kostkové určitě řadu diváků potěší, protože nejde jen o příjemnou moderátorku StarDance, ale především o skvělou herečku, která jde v posledních letech z role do role a je ozdobou každého projektu.

Zdroj článku:
  • presskit TV Nova