Vychovatel ze ZOO – sexuální predátor, co patří za mříže

Vychovatel ze ZOO – sexuální predátor, co patří za mříže
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vychovatel Vondrásek ze seriálu ZOO pracuje v diagnostickém ústavu s problematickou mládeží. Jak ale ukazují zkušenosti Vojty Rokla, problémový je spíše samotný vychovatel. Ten je sexuálním predátorem a své svěřence dlouhodobě zneužívá. Bude ve svém jednání nadále pokračovat, nebo skončí za mřížemi?

Opravdový násilník se nezastaví před ničím a jako cíl si vybere nejzranitelnější oběť. A přesně to dělá roky vychovatel diagnostického ústavu ze seriálu ZOO Vondrásek, přezdívaný „Tlusťoch“. Zneužívá nezletilé kluky, kteří se často nemají komu svěřit, protože doma mají problematické vztahy s rodiči. A přesně tohle byl před několika lety případ Vojty Rokla, kterého do diagnostického ústavu nechali umístit jeho rodiče kvůli jeho nezvladatelné drogové závislosti. Vojta jim to měl za zlé a to, co mu v ústavu prováděl Vondrásek, dával za vinu právě jim.

Když Vojta od babičky a mámy zjistí, že je vychovatel na svobodě, a navíc v jiném pasťáku, kde dál pracuje s mládeží, je to, jako by se mu všechny vzpomínky vrátily. 

Teď se Vojta rozhodl, že dostane vychovatele za mříže, aby ochránil další kluky před tím, co se kdysi stalo jemu. Zkusí kluky z pasťáku kontaktovat, když jsou na exkurzi v ZOO, a dá jim adresu baru, kam mohou kdykoliv přijít. Během toho dojde k roztržce přímo s Vondráskem, se kterým si vymění několik ran a Vondrásek Vojtovi vyhrožuje, že mu nikdo neuvěří. Taky se snaží před kluky udělat sexuálního násilníka právě z Vojty. Ten je pod vlivem prožitých událostí s Vondráskem otřesený a má pocit, že nemá šanci mu jeho odporné chování prokázat. Naštěstí tentokrát je tu pro něj jeho máma Marie, která ho uklidňuje.

Později se v baru objeví dva kluci z pasťáku a řeknou Vojtovi, že ví, co dělá Vondrásek jiným klukům a že vše dosvědčí, protože to viděli. Do situace se rychle vloží právě přítomný kapitán Kabát a Vojta tedy podá na Vondráska s pomocí Břéti trestní oznámení a pak jde vše již rychle. Vondrásek bude zadržen a snad i odsouzen za sexuální zneužívání několika chlapců. Vojta je nadšený a první, komu jde o celé akci říct, je právě jeho matka Marie. Zdá se, že nejenže bude sexuální predátor konečně za mřížemi, kam patří, ale nakonec se dočkáme i skutečného usmíření Vojty a Marie.

Zdroje článku: