Rodina Nekonečných – Život rodiny Nekonečných v Ulici byl jeden velký kolotoč

Rodina Nekonečných – Život rodiny Nekonečných v Ulici byl jeden velký kolotoč
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dějovou linkou seriálu Ulice zamíchala také velmi rozvětvená rodina Nekonečných. Ta do seriálu nastoupila v roce 2009 a překvapila nejen obyvatele Ulice, nýbrž samotné diváky.

Jakou energii do seriálu Ulice přinesla rodina Nekonečných?

Rodina Nekonečných se v seriálu Ulice objevila v roce 2009. Hlavně postava Libušky Nekonečné reflektovala v Ulici důležité téma domácího násilí. Vše ale hezky popořádku. Jako první se v Ulici objevila Libuška Nekonečná se svým dvanáctiletým synem Borisem. V Ulici si otevřela tetovací salón, kde nabízela také čaje a kávu.

Libuška bydlela v pronajatém bytě po Farských. Netrvalo dlouho a připojila se k ní celá rodina – nejprve její sestra Thea, potom i ostatní členové rodiny maminka Kateřina (v podání Lenky Vlasákové), tatínek Boris (Andrej Hryc), jejich malá dcera Pepina a děda Boris.

Ne každý si na rodinu Nekonečných v Ulici zvykl. Od klasických rodin se odlišovala svou rázností, hlučností i volnějším způsobem života. Také divákům zamíchala dějovou linkou. Nejvíce sympatická jim byla Libuška Nekonečná v podání Zuzany Vejvodové. Ta v Ulici zažila hned několik vztahů. Po jejím boku se objevil Matěj Jordán (v podání Jakuba Štáfka), Eliáš Neumann (Martin Myšička) nebo Libor Seidl (Martin Pechlát).

Myšička
Eliáš Neumann (Martin Myšička), Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Cílem postavy Libušky Nekonečné bylo reflektovat v Ulici téma domácího násilí. Její postava v seriálu zažila psychické i fyzické týrání. Kvůli násilí Libuška propadla také alkoholu a ztratila své sebevědomí.

Fyzické násilí v Ulici

Velmi dramatickou dějovou linku napsali scénáristé Libušce Nekonečné, kterou si zahrála Zuzana Vejvodová. V průběhu seriálu se k Libušce vrací její bývalý partner Eliáš, se kterým má syna Borise. Na začátku harmonický vztah střídá plíživé psychické a časem i fyzické násilí. Eliáš Libušku týrá nejen slovně, nýbrž na ni několikrát vztáhne i ruku.

Kvůli bezvýchodné situaci se Libuška utápí v alkoholu a ze sebevědomé a samostatné ženy se stává troska. Vztah Libušky a Eliáše nakonec vyvrcholí sporem o syna, kde musí zasáhnout otec Libušky, aby jí Eliáš syna neodvedl.

Drsné scény Zuzana točila v pátém měsíci těhotenství

Málokdo ví, že seriálová Libuška drsné scény točila v pátém měsíci těhotenství. I když pro ni bylo psychicky náročné řešit v těhotenství tohle téma, natáčení si užila. Bříško se filmařům podařilo skrýt a v nebezpečných scénách Zuzanu nahradili kaskadérkou. Aby do tématu domácího násilí pořádně pronikli, navštívila Zuzana Vejvodová s Martinem Myšičkou Kruh bezpečí, kde jim byly osvětleny nejzávažnější problémy násilí. Zuzana Vejvodová se později nechala slyšet, že je velmi ráda, že tohle téma mohla v Ulici zdůraznit právě ona, protože se může týkat každého.

 

Zdroje: