Osudové přešlapy známých hvězd aneb kdo si vlastní hloupostí zničil hereckou kariéru

Osudové přešlapy známých hvězd aneb kdo si vlastní hloupostí zničil hereckou kariéru
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pro herce, kterým se rychle rozjede kariéra, není vždy úplně snadné zvládnout příval peněz, obdivu a očekávání. A protože jsou to jen lidé, šlápnou někdy vedle a svou šanci na úspěch si z hlouposti pokazí. Některým se podaří na úspěch navázat, jiní se musí snažit mnoho let, než to napraví.

Chamtivost

Na konci 80. a počátku 90. let byl belgický herec Jean-Claude van Damme na vrcholu kariéry. K slávě nepotřeboval žádné speciální efekty. Stačily mu pěsti, nohy a ladná akrobacie bojových umění. Filmy jako „Kingboxer“, „Dvojitý zásah“, „Univerzální voják“ nebo „Timecop“ dokázaly diváky nadchnout. Jenže Jean-Claude van Damme si rozjetou kariéru hloupě pokazil.

To, že se začal chovat nezodpovědně, by mu ještě prošlo, ale po úspěchu „Timecop“ se herec začal chovat jako obrovská hvězda. Potom přišly 3 nabídky filmů s honoráři 12 milionů dolarů za každý z nich, a to se herci zdálo málo. Zrovna se totiž rozkřiklo, že si Jim Carrey řekl o honorář ve výši 20 milionů dolarů a herec usoudil, že je natolik skvělý, že si takové peníze také zaslouží.

Nejen že peníze nedostal, objevil se na černé listině. To, že v té době holdoval alkoholu a drogám, celou věc ještě zhoršilo a herec se na mnoho let z dobrých filmů vytratil a promarnil tak roky, kdy byl v nejlepší kondici. Trvalo mu mnoho let, než se dostal k lepším filmům.

Nerozvážnost

George Lazenby dostal životní šanci, když Sean Connery po pěti bondovkách další pokračování odmítl. Tak dostal příležitost tento méně známý australský herec a ukázal co umí ve snímku „V tajné službě jejího Veličenstva“.

Lazenby byl sice arogantní mladík a nebylo snadné s ním natáčet, přesto ale dostal nabídku na další film. Tu ale odmítl. Uvedl, že se v kostýmu Bonda cítí zženštile a na natáčení si připadá jako číšník. A byla to doba hippie a mladý muž se chtěl ukazovat spíše jako milovník než běhat se zbraní. Podobně velkou hereckou příležitost už nedostal.

Hloupost

Marcus Chong byl jedním ze začínajících herců, kterým se podařilo zviditelnit v jedné z vedlejších rolí ve snímku Matrix (1999). Hrál jednoho operátora z týmu, který obklopil Nea. Po natáčení poslal herec do světa množství vymyšlených hloupostí a nakonec, když nebyl přizvaný k pokračování, zažaloval studio, že dostal ústní příslib na pokračování a byl podvedený. Dále tvrdil, že má pošpiněnou pověst a přišel tak o další možnost práce.

Ve skutečnosti si ale Chong za možné pokračování řekl o honorář naprosto neadekvátní velikosti a významu role. A tak se s produkcí nedohodl a byl nahrazený. Jeho rozhořčení bylo tak velké, že bombardoval studio výhružnými telefonáty, které vyústily k zatčení. Chong už o větší hereckou příležitost nezavadil.