Poseidon: Infekce, dlouhá doba natáčení a velký prodělek aneb co všechno natáčení provázelo

Poseidon: Infekce, dlouhá doba natáčení a velký prodělek aneb co všechno natáčení provázelo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tsunami zasáhne obří luxusní loď Poseidon s mnoha pasažéry. Je jasné, že se lodi tragédie nevyhne, a tak je vyhlášen poplach. Loď se převrací. Jeden z pasažérů, Dylan Johns neuposlechne nařízení kapitána a vydává se za záchranou přes tubusy lodních šroubů. K němu se přidává svobodná matka Maggie se svým synem, starosta New Yorku a jeden ze stevardů. Podaří se jim z lodní katastrofy zachránit?

Výdělek film se svému rozpočtu nevyrovnal

Film je remakem mnohem úspěšnějšího původního snímku Dobrodružství Poseidonu z roku 1972. Jeho rozpočet činil 160 milionů dolarů. Během prvních tří dnů po uvedení do kin vydělal pouze 22,1 milionů dolarů a celkem tržba činila 60 milionů dolarů.

Trvalo dlouho, než byl film hotov, některé scény se připravovaly dlouhé měsíce

Jenom úvodní záběr trval vyrobit 11 měsíců, a to proto, že musel být vytvořen digitálně, aby se tvůrci filmu vyhli zbytečným nákladům za neustálou výrobu zatopeného zaoceánského parníku.

Jedině triky a matematika dokázaly to, že potopení lodi vypadá realisticky

Interiér lodi byl inspirován luxusní lodí Queen Mary 2. Natáčelo se ve dvou studiích – jedno bylo normální a druhé studiové interiéry byly postaveny hlavou dolů kvůli postupnému a jednoduchému zaplavení umělými bazény.

Tvůrci filmu odcházeli s infekcemi

Pro některé členy štábu natáčení nebylo vůbec jednoduché, protože si z natáčení odnesli různé infekce kvůli špinavé vodě, ve které točili.

Kdo si zahrál koho?

Hlavní roli Dylana Johnse ve filmu ztvárnil Josh Lucas a svobodnou matku si zahrála Jacinda Barett. Ve filmu se dokonce objevuje zpěvačka skupiny Black Eyed Peas, Fergie. Roli Roberta Ramseye si zahrál Kurt Russel.