Ulice: Škola se dočká nejen koncertu, ale i kouzelné romantiky mezi Prokopem a Magdou. Magdu však překvapí i Mirek

Ulice: Škola se dočká nejen koncertu, ale i kouzelné romantiky mezi Prokopem a Magdou. Magdu však překvapí i Mirek
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tony s Dominikou se pohádají kvůli Karle a Kryštofovi. Je to hádka jen naoko, aby se ti dva konečně usmířili? Magdě se ozývá Mirek a přispívá na její sbírku. Magdu donutí přemýšlet. Magdino vystoupení naopak přesvědčí Prokopa, že udělal chybu. Ve 4376. dílu se dočkáme i romantiky.

Magdiny školní děti se na její vystoupení tak těšily, že jí s Otou Puklickým upravují svatební šaty, ve kterých vystupuje, podle svého gusta. Nastává pondělí, kdy měla Magda zahrát, a tak jsou všichni nadšeni a natěšeni. Studenti by rádi zapomněli i na výuku a šli si zahrát a zazpívat rovnou. Magda je však zklame informací, že se celá akce ruší kvůli zákazu někoho dalšího. Děti si zákaz automaticky spojují s Irenou Landovou, protože ta byla vždy přísná a striktní a všechno mimo pravidla a řád se jí nezamlouvalo.

Žofka se Svatkou jdou jako vyslankyně celé třídy za Prokopem do ředitelny a dozvídají se, že to byl právě on, kdo zákaz vydal. Obě dívky se snaží ze všech sil přesvědčit ho, ať zákaz zruší, ať si to ještě rozmyslí. Prokop si stojí za tím, že si škola takovou akci nemůže nyní dovolit, po uplynulých událostech by to mohlo ublížit už tak pochroumané reputaci. Žofka se Svatkou jsou však tak přesvědčivé a podávají Prokopovi pádné důvody, proč je ta akce tak důležitá, až Prokop nakonec poleví. 

Kryštof, Karla a Vojta
Zdroj: TV Nova | Kryštof, Karla a Vojta

Kryštof se těšil, že bude konečně doma sám a pořádně se vyspí. Karla však nechává Kustíka doma, protože byl nemocný, a tak ho Věra přijede hlídat. To Kryštofa namíchne, protože si Karla dělá co chce, aniž by mu cokoliv řekla. To samé je i s náhradní narozeninovou oslavou.

Kryštof se jde místo spánku odreagovat do Coolny a dozvídá se tu od Tonyho, že sem odpoledne všichni přijdou slavit Kustíkovy narozeniny. Kryštof o tom znovu nemá ani ponětí, je prudérní na Tonyho, na Karlu do telefonu, ale jako by mu už docházely síly. Jindy by se zvedl a vypadl pryč, ale tentokrát zůstává a odevzdaně pomáhá s přípravami. Po dětské oslavě mají Karla s Kryštofem i Tony s Dominikou postaráno o děti, a tak se domluví, že všichni společně posedí. Už tak napjatá atmosféra však zhoustne ještě víc, a tak se Karla s Dominikou sbalí a odcházejí se pobavit jinam. 

Koncert na chodbě školy má neskutečný úspěch. Svatka se Žofkou pomáhají s propagací projektu, na který Magda vybírá peníze, a protože se díky videím, které se postupně dostávají na sociální sítě, Magdina sbírka rozšiřuje mezi další lidi, peníze naskakují. Dokonce i Prokop se přijde podívat a zůstane stát v úžasu nad Magdou i nad tím, jaký to má pozitivní vliv na doteď smutné a vystrašené žáky.

Je nadšený a dluží Magdě obrovskou omluvu. Školní chodbu zaplaví nádherná romantika. Později doma se Magda diví, kdo do její sbírky přispěl pět tisíc korun a zjišťuje, že to byl Mirek. Dokonce jí zanechal i vzkaz. 

Klímovi
Zdroj: TV Nova | Klímovi

Anežka dostane stipendium od mezinárodního lycea v Drážďanech, a tak má příležitost splnit si sen a studovat na úžasné škole, pracovat na úžasných projektech a zabývat se tím, co ji baví. Její rodiče však takové nadšení nesdílejí, ale samozřejmě jsou na ni pyšní. Komu se ostatně podaří mít doma dceru, která je nejprve vybrána na stáž do Švýcarska a díky tomu dostane nabídku na další zahraniční studium? Na druhou stranu by to však znamenalo, že ji uvidí jen sporadicky a bojí se o její bezpečí. Vítka proto napadá, že se tam pojede podívat. 

Zdroj článku:
  • Autorský text