Pondělí v Ulici: Jirka začne prodávat šaty, Mirek pošle svatební oznámení a Karla si zadělá na malér

Pondělí v Ulici: Jirka začne prodávat šaty, Mirek pošle svatební oznámení a Karla si zadělá na malér
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Aby Jirka ulevil od starostí své přepracované přítelkyni, přihlásí se v salonu jako nová výpomoc. Jak se ale zdá, jeden člověk navíc je pořád málo. Naštěstí Pumrová dodá dalšího pracanta – Radka! Magda a Prokop mezitím váhají, zda přijmout Mirkovo pozvání na svatbu, a Karla musí nečekaně na výjezd.

Nové posily v salonu? Mastný a Herman budou spolupracovat

Jirka si od pátku dělá o Gábinu velké starosti. Po hádce se Šimonem a náročném dni v práci sebou málem sekla. Proto se jí teď po víkendu nabídne, že vypomůže v salonu jako skladník, ale spíše tam začne dělat kluka pro všechno. Dokonce bude jednat se zákaznicí a nabízet jí šaty, což se mu, nutno uznat, docela povede. Jitka si ho nemůže vynachválit. V salonu je nicméně práce jako na kostele a Jirkovy ruce na to nestačí. Zajde proto do hospody, aby o asistenci poprosil Pumrovou. Když jí vylíčí, že na tom Gábina není zdravotně nejlépe, Milena neváhá a povolá do akce Radka.

Takhle to Jirka úplně nemyslel… Nu což, lepší nějaká pomoc než žádná. Mastný se nejdřív cuká, ale Pumrová ho šikovně přemluví. Zahrne ho vděkem a naláká na večer, kdy mu splní jakékoliv přání. Radek tedy neochotně svolí, zamíří do salonu a rozdělí si s Jirkou povinnosti. Pustí se do objednávek, zatímco pan major si vezme na starost reklamace z e-shopu. Když později dorazí Gábina, nestačí koukat, jak jim to jde od ruky.

Milena to s Radkem umí, když chce. Zdroj: TV Nova

Úsměv na rtech jí ztuhne, jakmile Radek začne obhajovat Šimonův nápad vzít si tajně notebook na lyžák. Hned jí bude jasné, odkud vítr fouká. Pochopí, že děda vlastně vnuka navedl. Vždy považoval pravidla za jakési překážky, které je potřeba obejít.

Gábina uhodí na citlivou strunu, když mu vpálí do obličeje, že nechce, aby Šimon jednou skončil jako on – ve vězení!

Mirek prosí Magdu a Prokopa o další setkání. Proč?

Ve škole je dnes veselo. Landová se potýká s těhotenskými nevolnostmi a Kalina řádí kvůli neschopným studentům, kteří se flákají a pak pohoří u písemky. Kupodivu se v tom chaosu najde vhodná chvíle, kdy bude moci do kabinetu nakouknout Jirka Hložánek. Přijde Magdě pochválit její iniciativní přístup ke komunitnímu centru.

Večer obdrží Magda i Prokop zprávu od Mirka. Pošle jim svatební oznámení. Ukáže se, že obřad nakonec neproběhne poblíž německých hranic, ale přímo v Berlíně. Mohla by to být zároveň příležitost pro hezký výlet. Vzápětí přijde další zpráva, v níž Mirek píše, že se chce zítra sejít. Co má asi za lubem tentokrát?

Tohle se nepovedlo. Kvůli čemu se Mára naštve na Karlu?

Věrka musí k zubaři na nepříjemný zákrok. Poté se s Karlou a Vojtou potká v Coolně, ale Karla bude náhle povolána k neodkladnému zásahu. Protože Kryštof je v Brně, Věrka se nabídne, že kluky pohlídá. Prášky proti bolesti přestanou účinkovat a jí se udělá špatně, a tak bude muset kritickou situaci zachránit Bruno. Půjčí si od Tonyho auto, vezme Věrku i s dětmi domů a o všechno se postará. Zrovna dnes se ale Vojta s Karlíkem rozhodnou vyvádět jako pominutí. Než se Brunovi konečně podaří dostat je do postelí, bude to v bytě vypadat jako po výbuchu. A do tohohle nepořádku se vrátí Kryštof

Zdroj článku:
  • Autorský text