Nový rok u Gábiny: Jirka nezvládá stres, Hynek mluví do výchovy a Mastný má velké plány

Nový rok u Gábiny: Jirka nezvládá stres, Hynek mluví do výchovy a Mastný má velké plány
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Rozhodně nelze říct, že by se u Gábiny doma nic nedělo. Chudák ženská má za sebou pěkně náročný rok, ale ani ten nový jí nedopřeje oddychu. Redaktor Tomášek vystrkuje drápky, Jirka se bez práce psychicky hroutí, Šimon zanedbává školu a Hynek se vrátí, aby tomu učinil přítrž.

Přinese nový rok lepší zítřky? Nevypadá to tak…

Konec minulého roku Gábina (Aneta Krejčíková) a její rodina jistě vítali s radostí. Nebylo to právě příjemné období. Nejdříve čelili Gábinině vážné nemoci, potom drsné šikaně mladého Šimona (Jakub Krause). Právě ten však bude zdrojem velkých dramat také v novém roce, jelikož kvůli turnaji v online hrách a rostoucímu zalíbení ve spolužačce Valerii Matouškové (Jindřiška Koryntová) začne kašlat na školu. Dělá, co může, aby se vyhnul poctivému učení. Ignoruje máminy zákazy, dokonce se nerozpakuje jí zalhat. Není divu, že svým chováním přiláká zájem otce Hynka (Roman Vojtek), jenž tak výrazněji zasáhne do chlapcovy výchovy – přesvědčený, že Gábina jeho divokou pubertu prostě nezvládá. Co pro ni bude pořádnou ránou pod pás?

Hynek je zpět! Zdroj: TV Nova

Jirkovi se hroutí celý svět. Najde v Gábině oporu?

Jak už víte, kvůli Šimonově zkratu, kdy Jirkovi sebral zbraň, byl Herman postaven mimo službu a nucen čekat, až GIBS celou záležitost řádně prošetří. Naděje, že by se mohl do práce vrátit, však každým dnem slábnou. Příliš mu nepomáhá ani podpora kolegyně Karly a už vůbec ho netěší neodbytný zájem redaktora Tomáška (Petr Uhlík). Ten ostatně v honbě za sólokaprem jeho situaci ještě zhoršuje.

Jirka (Jan Holík) se snaží všemožně zaměstnat, pomáhat Gábině v salonu i doma, ale z vaření, uklízení a vedení domácnosti už mu solidně hrabe. Trpí také jeho vztah se Šimonem. Chlapec má výčitky kvůli tomu, jaké potíže Jirkovi způsobil, a snad proto se v jeho společnosti poslední dobou necítí dobře. Navíc ho rozčiluje, jak něj teď přehnaně dohlíží. Dlouhodobý stres si na panu majorovi pomalu začíná vybírat nemilosrdnou daň. Podaří se Gábině udržet svého partnera nad vodou a při smyslech?

Radek myslí na budoucnost. Hodlá to pořádně rozjet!

Nuda nehrozí ani u Radka Mastného (Pavel Novotný), jenž si sice nadále odpykává trest v domácím vězení, ale zároveň využívá každičkou příležitost utéct před svou bachařkou Milenou (Alena Štréblová). Bývalá manželka a současná partnerka by ho jinak určitě zase zahrnula otravnými úkoly, jako je velký nákup nebo oprava spotřebiče. To už je pak pro Mastného snesitelnější brigáda v dceřině módním salonu, která ovšem představuje pouze dočasné řešení. Jak by měl Radek naložit se svým životem po odpykání trestu? Nápad mu souhrou náhod vnukne bývalý spoluvězeň, jenž po propuštění z vězení nemůže zavadit o slušnou práci. Jaký plán se zrodí v Radkově hlavě, v čem se nadaný podnikavec přímo najde a jaké to bude mít háčky? Doufejme, že ať to bude cokoliv, nezavede ho to zpátky za mříže. Znovu už by se odtamtud možná tak snadno nedostal.

S Radkem bude ještě veselo. Zdroj: TV Nova
Zdroje článku:
  • Tisková zpráva TV Nova,
  • autorský text