Catherine Bell ze seriálu JAG: Co nejvíce obdivuje na postavě Sarah MacKenzieové a čemu se věnuje dnes

Catherine Bell ze seriálu JAG: Co nejvíce obdivuje na postavě Sarah MacKenzieové a čemu se věnuje dnes
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál „JAG“ se natáčel 10 sezón a vystřídala se v něm řada známých i začínajících herců. Prostředí vojenské prokuratury divákům velice poutavým způsobem přiblížil scénárista Donald Paul Bellisario (který stojí i za seriálem Námořní vyšetřovací služba).

Na zkušené v Japonsku

Catherine Bell letos v létě oslavila 52. narozeniny a věk ji rozhodně neubral na šarmu. Rodačka z Londýna vyrostla s iránskou matkou ve Spojených státech a snila o práci lékařky nebo bioložky. Občas si už od dětství zahrála v reklamě. Začala studovat biologii, ale s atraktivním vzhledem a výškou 1,75 m se jí naskytla pracovní příležitost v Japonsku, v modelingu. Zde se začala věnovat bojovému umění a herectví.

Po návratu do Kalifornie navázala na studium herectví a znovu se začala objevovat v reklamách. Doufala, že by se svým vzhledem a znalostí king boxu mohla uspět u filmu.

Vylepšila tělo slavné herečky

V roce 1992 propůjčila své hezké tělo herečce Isabelle Rosselliniové ve filmu „Smrt ji sluší“, kde ji nahradila v několika scénách.

Zde také během natáčení potkala svého budoucího manžela Adama Beasona, který zde pracoval jako asistent režie.

Její cesta do seriálu JAG byla vlastně náhodná. Původně přišla zahrát jednu z epizodních rolí na konci první série. Svým hereckým projevem nadchla režiséra, a tak pro ni od druhé série vytvořil roli Sarah MacKenzieové po boku hlavního hrdiny majora Harmona Rabba na vojenské prokuratuře. A určitě to byla dobrá volba.

Čestná a milá advokátka se dostala do srdcí diváků a její náklonost k hlavnímu mužskému hrdinovi okořenila celý seriál.

Po seriálu JAG přešla Catherine pracovat do dalšího seriálu o manželkách vojáků „Army Wives“, který točila v letech 2007-2013. K tomu se přidal další seriál „Good Witch“ od roku 2015 do současnosti.

Kromě seriálů se dostala i k filmům, většinou televizního formátu. Určitě si ji budete pamatovat z filmu „Záhada Bermudského trojúhelníku“ (2005) nebo „Dobrá čarodějka“ (2008) z produkce stanice Hallmark. Uplatnila se zároveň jako výkonná produkční. Na film postupně navázalo 6 dalších filmů a je zde propojení se seriálem „Good Witch“. Zahrála si také ve filmech „Božský Bruce“ a „Božský Evan“.

V soukromí má ráda adrenalinové sporty

Z manželství, které bohužel nevydrželo, má dvě děti. Pokud má volno, maluje, hraje na bicí a ráda chodí na procházku se svými psíky. Ve formě se udržuje kickboxem a lyžováním. Jezdí na motorce a miluje bungee jumping a skoky z letadla. Za přátele má hlavně muže, se kterými si víc rozumí.

Na své první výrazné roli – právničce Sarah obdivuje inteligenci a sílu.

Herečka má na krku viditelnou jizvu, kterou v civilním životě neskrývá. Má ji od 20 let, kdy prodělala rakovinu štítné žlázy.