Sluha Niles, který si v seriálu Chůva k pohledání střílel ze slečny Babcock, je i 20 let po natáčení stále štramák

Sluha Niles, který si v seriálu Chůva k pohledání střílel ze slečny Babcock, je i 20 let po natáčení stále štramák
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Také jste v devadesátkách žrali seriál Chůva k pohledání, kde se objevovala prostořeká Fran v roli chůvy a pozdější manželky britského boháče Maxwella? Jistě si pamatujete i na další významnou roli, kterou si v seriálu střihnul Daniel Davis. Víte, jak dnes žije sluha Niles z kultovního seriálu?

Nejznámější role byla právě v seriálu The Nanny

Když se podíváte na filmografii Daniela Davise, jeho role v seriálu Chůva k pohledání na vás přímo vysvitne. Odtud si jej pamatujeme skutečně všichni. Cynický sluha skvěle doplňuje prostořekou, vtipnou a osobitou Fran. Rodák z amerického Arkansasu je dnes již pánem v letech, na konci listopadu oslaví své 75. narozeniny. I když pohází z Ameriky, lidé si jej odjakživa pletli s Angličanem, protože dokáže mistrně napodobit britský přízvuk. I když jej známe z televizních obrazovek, Daniel je především hercem divadelním.

Pamatujete si na jeho další role?

Příznivci tohoto herce jej jistě zaznamenali i v mnoha dalších rolích – objevil se například v seriálu Star Trek: Nová generace nebo si zahrál v seriálu Frasier. Ještě před slavnou rolí v „Chůvě“ se představil i v nekonečném seriálu Dynastie, kde si zahrál v pěti epizodách a ztvárnil roli Harryho Threshera. I když se věnuje především divadlu, mohli jste jej zaznamenat i ve snímku Dokonalý trik, který se povedl režiséru Christopheru Nolanovi. V roce 2007 se mihnul i v televizní talentové show American Idol, kde spolu s dalšími známými tvářemi předstíral zpěv písně Stayin´Alive od Bee Gees.

Čtěte také: Takhle dnes vypadá a žije Fran Fine z Chůvy k pohledání. Je to pořád šťabajzna a věnuje se seriálům i dabingu

Objevil se i v policejní detektivce K-9: Můj přítel se studeným čumákem z roku 1989. Ale přes tyto role je pro Američany stále známější jako herec divadelní. Zahrál si v hrách na Brodwayi i dalších slavných scénách. Dokonce si vysloužil nominaci na prestižní cenu Tony. Zahrál si Oscara Wilda i Antonia Salieriho. A vypadá výborně!