Co oznámila největší americká síť kin?

Co oznámila největší americká síť kin?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Koronavirus mění plány nás všech. V Americe nyní vydala prohlášení největší síť kin s názvem AMC Theatres. Co na svých stránkách její vedení oznámilo? A co znamená nový nárůst případů čínského viru u nás pro naše kina?

Kdy se bude otevírat?

I když se největší síť s kiny, která ve USA funguje, měla již v těchto dnech podle původních plánů znovu otevřít a naplno se rozjet, prozatím se tak nestane. Na svých stránkách zveřejnili informaci, že své sály neotevřou dříve než na konci července.

Důvody odložení

Jako hlavní důvod uvedli nový nárůst počtu nových případů koronaviru v Americe, který zhatil plány na návrat k normálu všem podnikatelským subjektům podobného typu.

Dalším důvodem je fakt, že se distribuční společnosti rozhodly odložit dvě významné filmové premiéry: zatímco Tenet a Mulan se měli v kinech objevit již během července, nakonec je studia posunula až na srpen.

Síť zhruba 450 poboček kin AMC Theatres se tak místo 15. července otevře až 30. července, další pak až v srpnu. I u ostatních amerických řetězců kin Regal Cinemas a Cinemark Theatres se očekává, že brzy oznámí stejný postup. V českých kinech zůstává prozatím situace stejná, i přes skokový nárůst nových případů koronaviru. Stále zůstávají otevřené sítě Cinestaru i CinemaCity.