Jiří Bartoška po čtyřech letech v hlavní roli. A to přísahal, že před kameru znovu nestoupne

Jiří Bartoška po čtyřech letech v hlavní roli. A to přísahal, že před kameru znovu nestoupne
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jiří Bartoška patří mezi české herecké ikony a tak není divu, že se diváci těší na každý jeho film. Těch ale logicky, vzhledem k Bartoškově vyššímu věku, už není tolik, kolik bychom si přáli. Teď se však znovu dočkáme.

Role ve filmu Havel, kde si Bartoška zahrál filosofa Patočku, měla být jeho poslední. Prohlásil, že znovu před kameru nechce. Nakonec se ale nechal zlomit – ukecal ho Petr Kolečko, který připravuje snímek s pracovním názvem Božský děda. A kdo jiný by se zde měl zhostit hlavní role, než právě božský Bartoška!

Čtěte také: Je mu 73, ale pořád je k sežrání. Pár zajímavostí ze života Jiřího Bartošky

Jiří Bartoška zde bude hrát lékaře, který má dvojí život. Myslí si, že se na nic nepřijde, ale opak je samozřejmě pravdou. Příběh má sice být hlavně komediální, ale objeví se tu i vážnější témata a hlubší emoce. Kolečko navíc uvádí, že je film inspirovaný skutečností.

Čtěte také: Princezna se zlatou hvězdou na čele: Jakým trápením si při natáčení prošla princezna Lada

Důvod, proč Bartoška nechtěl znovu hrát, není v jeho věku, ale hlavně v tom, že není spokojen s nabídkami, které dostává. Kolečkův připravovaný snímek ho ale nadchl, tak doufejme, že stejně nadchne i diváky. Petr Kolečko je známý hlavně jako scénárista seriálů (například Most! nebo Trpaslík), s režií však už má také zkušenosti – jeho režijní prvotina, komedie Přes prsty, se stala loni v kinech třetím nejnavštěvovanějším filmem. Tak doufejme, že i připravovaná novinka se mu povede.